top of page

Trump State Park.

Præsidentens forladte park.

New York

Statsparken der blev et skattefradrag.

Det er nok de færreste der kender Donald J. Trump State Park. Den amerikanske præsident er ikke just kendt for at være interesseret i natur, endsige naturbevarelse. På trods af dette er en statspark, i staten New York, (lokal nationalpark) opkaldt efter ham. 

 

Hvordan hænger dette sammen?

 

Historien begyndte i 1990’erne, hvor Trump købte en stor grund, kun en times kørsel fra New York City. Han havde planer om at anlægge en golfbane på grunden. Pris 2 millioner dollars.

 

Desværre var det en fejlinvestering for Trump, for myndighederne ville ikke give byggetilladelse til en privat golfklub. Området stod således ubenyttet hen og kun lokale hundeluftere benyttede området. 

 

I 2006 donerede Trump området, der nu hed Donald J. Trump State Park, til staten. Trump mente, at området nu var 100 millioner værd og brugte således den generøse donationen til skattefradrag. I forbindelse med overdragelsen sagde han: "Jeg har altid holdt meget af byen og staten New York, og det er min måde at forsøge at give noget tilbage på. Jeg håber, at disse 436 hektar vil blive til en af de smukkeste parker overalt i verden”.

 

Ønsket for parken var nok noget overvurderet, for i området ser man hverken vandfald, søer, canyons, hoodoos, underjordiske huler, flotte udsigter, rester fra forhistoriske dyr, eller andre ting man normalt forbinder med statsparker.

 

Trumps statspark har græs, træer, forfaldne huse, nedlagte tennisbaner, en utæt pool og asbestforurenede bygninger. I modsætning til andre statsparker er her ingen visitorcenter, wc eller informantioner om stedet. En medarbejder fra nærtliggende Franklyn D. Roosevelt State Park, der førte tilsyn, blev sparet væk. 

 

På mange måder blev hans statspark ikke en del af hans “Make America great again”, men et forfaldent stykke natur der, mest af alt, blev et økonomisk projekt.      

 

Kort efter sin indsættelse beskar Trump, som den første præsident nogensinde, et fredet naturområde, af hensyn til lokal mineraludvinding. Således blev områderne Bears Ears og Grand Staircase Escalante beståret med henholdsvis 86 og 45 %. Denne beslutning skabte stor vrede hos indianerne og stammerne Navajo, Zuni, Ute, og Paiute gik sammen i deres protest mod reduktionen.  

 

Kun ganske få præsidenter har opnået æren ved at lægge navn til et naturområde f.eks Theodore Roosevelt National Park og Franklyn D. Roosevelt State Park. Sidstnævnte park ligger iøvrigt kun 10 minutter fra Trump State Park.

 

Begge var, som præsidenter, meget aktive i naturbevarelse og Theodore Roosevelt kaldes ofte nationalparkernes fader. Det var således “Teddy Roosevelt” der sammen med geologen John Muir, brugte dage og nætter sammen i Yosemite, hvor de grundlagde de ideer, der skulle give Amerika det mange kalder Amerikas bedste ide: Nationalparkerne.   

 

I 2010 blev Trump Park reelt lukket og står i dag og sygner hen.

 

Trump State Park er sidenhen blev foreslået nyt navn. Musikeren Pete Seeger og Heather Heyer, offeret fra Charlottesville angrebet, har været nævnt som arvtagere.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Trump state park.jpg

Indgangen til Trumps statspark ligner ikke det man normalt forbinder med en statspark.

Trump park.jpg

Man kan ikke påstår at her er grimt.

Park in NY.jpg

Infotavlerne er tomme og en parkmedarbejder til 10.000 kr om året er sparet væk.

Statepark.jpg

Parken har ingen sø, men dog en pool af ældre dato.

Trump banner.jpg

Parken gjorde ikke Amerika great, men måske Trump lidt mere rig.

hwy. sign.jpg

De færreste ved, at præsidenten har ladet en park opkalde efter ham.

bottom of page