top of page

Børn på roadtrip i USA

Gode råd om børn på bilferie. Af pædagog og rejsekyndig.

Videoen: Peter på 2 år og hans storesøskende Alice og Yunona, gik på hike op til Corona Arch, tæt på Arches. Far fotograferer. Det er en varm dag, helt op til 38 grader. Derfor er de tidligt afsted, bevæbnet med hver deres turtaske, vand og hat. Videoen viser, at børn ofte kan mere end vi voksne tror.

Jeg får ind i mellem spørgsmål om at have børn med på roadtrip. Det ved jeg en smule om, for jeg har arbejdet med børn i alderen 3-15 år, de sidste 35 år. 

 

Jeg vil derfor komme med et par generelle tanker om det. Så kan man som forældre selv vurdere, om disse passer til netop deres barn. Barnets alder betyder naturligvis meget, i denne sammenhæng. 

 

Tommelfingerreglen er, at man skal påregne at køre ca. 50% mindre, når man har mindre børn (0-8 år) med på rejsen. 

Sørg for at have noget der kan beskæftige dem relevant.

 

Hold pauser. 

Gør det klart, hvad I forventer af dem. Børn vil gerne samarbejde, især når de kan se meningen, eller logikken. 

Lej en bil med god plads. Så blir der også færre konflikter.   

 

Mobilhome er især godt, hvis man skal afsted med 3 børn under 8 år. Mindre børn har brug for at kunne bevæge sig i løbet af dagen. Campinglivets trygge ramme i f.eks mobil home fremmer mindre børns trivsel, frem for et nyt hotel hver dag. De finder legekammerater og bruger de legemuligheder, der naturligt er til stede, når man holder ind på campingpladserne.

 

Større børn elsker hoteller. Der må gerne være pool. Slip dem løs, og lad dem afprøve deres engelsk.

 

Overalt i USA findes der et hav af forlystelsesparker, adventure parker, Zoo, museer, vandaktiviteter og meget mere. Alle hoteller har stakkevis af brochurer, der lokker med muligheder.

 

Det er helt ok, at blive underholdt og se f.eks Disneyland. MEN…. når jeg taler med børn der har været i USA, så fortæller de om helt andre oplevelser, end den de fik i Disneyland. 

 

Så kommer beretningen om at have set verdens største træ. At have set kæmpe dinosaurus skeletter, været oppe i en skyskraber, have gået rundt i slots canyons, set en krokodille, badet med en delfin, været nede i en drypstenshule, set Old Faithful gejseren i Yellowstone springe, set en bjørn, en 20 meter høj kaktus, eller en ørn.  

 

Man godt kan få Emil på 6 år til at trave 7 km, hvis han ved, at for enden af ruten, skal han gå ned i en vulkan. Tænk at kunne fortælle den historie derhjemme. 

Børn er også æstetikere og de kan godt se at Bryce Canyon er mega flot. Børn kan bare ikke nøjes med at kigge. De skal gerne kunne afprøve, røre og udforske. Være i bevægelse.

Tænk at komme med en rigtig indianer ud i naturen. Den plan kan man godt sælge teenageren på 16. Mange naturoplevelser glæder børnene lige så meget, som os selv. 

Besøg f.eks Dinosaur National Monument i Utah, hvor man kan se en masse om Dinosaurusser. Her er der skeletter, der endnu ikke er gravet helt ud, fodspor m.m.

 

Vil du være sikker på et hit, så gør lidt hjemmearbejde, sammen med google. Er dit barn f.eks Justin Bieber fan, så find ud af om han bor i nærheden af jeres rute. Stil bilen og sluk motoren og fortæl din datter, at der bor Bieber. Han behøver ikke engang at være hjemme. Så har du givet hende turens, måske, bedste oplevelse. Michael Jacksons Neverland, ligger ganske tæt på Solvang, ved Highway One.

 

Familien Krogsgaard fra Beder fortæller, at de kørte rundt i Los Angeles for at se hvor "Modern Family" blev filmet. Datteren på 15 sagde efterfølgende, at det var det bedste hun havde oplevet på 3 ugers roadtrip. 

Børn mellem 0-6 år skal nok nyde turen. Forældrenes nærvær er det vigtigste, ikke antallet af forlystelser. 

Varmen spiller ofte en stor rolle på roadtrips og påvirker alle. Tag gerne forbehold herfor. Undgå f.eks badeferie i Florida i juli og August. 

 

Tag børnene med på museer. Amerikanerne er virkelig gode til at lave museer og børnene er glade for at komme der.  

Sportsbegivenheder er også et hit, især for de lidt større børn.

Mange af nationalparkerne har ofte en spændende historie, eller en gammel legende. Berig dine børn med disse historier så besøget bliver mere levende. Læs f.eks om Devils Tower, Fantasy Canyons. Ikke alle sider af USA er lige gode. Tag f.eks børnene med op til Little Big Horn og fortæl den skammelige historie om de amerikanske indianere.  

Tip:

Når familiens ferierute er lavet, så check hvad der sker, der hvor I skal hen. Jeg har vedlagt en "City Guide" på alle storbyerne. Check hvad der sker i byen på den dato I er der, f.eks koncerter, festivals og sportsbegivenheder. 

Er man f.eks i Albuquerque området i oktober kan man opleve verdens største ballontræf, eller hvad med at opleve en vaskeægte Powwow. Sidst i september afholdes der Powwaw i Bishop, Californien, mellem Yosemite og Death Valley. I menuen Reservater er der en kalender for Powwows.

Tip:

Børn fra 6 år og op, kan sagtens afprøve deres engelsk kundskaber i praksis. Giv dem små opgaver f.eks at de selv skal bestille deres mad, på engelsk. 

 

Mind børnene om, at brugen alle F... ord, medfører en kontant og negativ reaktion over hele USA. Det anses som særdeles uopdragent og ekskluderende. 

 

Glæd andre med dine egne erfaringer og skriv i kommentarfeltet.

© drivingusa.dk

Drivingusa i Joshua Tree National Park

© drivingusa.dk

I Joshua Tree National Park, mødte jeg en familie, der ikke syntes, at børn er en hindring for at opleve naturen. Her holder de en ammepause. 

Familie rejser med børn i USA

© drivingusa.dk

På vej op i Kasha-Katuwe Tent Rocks, holder familien et lille hvil.

Børn på roadtrip. usa. nationalparker

© drivingusa.dk

Børnene skal nok syntes om "ægte" cowboys, der skyder i Deadwood

Børn på roadtrip i storbyer. usa. nationalparker

© drivingusa.dk

På teknikmuseet i Chicago, kan børnene bygge jordskælvsikre hus.

Børn på roadtrip. usa. chicago

© drivingusa.dk

Oplev hvordan en tornado virker. Amerikanerne er gode til at lave museer.

Besøg en legetøjsbutik i usa. Børn på roadtrip i usa

© drivingusa.dk

Besøg en legetøjsbutik. Her kan Amys dukke få ordnet hår (husk tidsbestilling) 

Vandretur i Slots canyon for familien, Nationalparker i usa

Tag ned i Willis Creek slots canyon og oplev naturen, helt tæt på.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Børn elsker nationalparker i usa

Børn syntes også dette syn (Arches) er flot... og må straks undersøge det. 

Tag børnene med til ballontræf i Albuquerque, New Mexico.

Tag børnene med til ballontræf i Albuquerque, New Mexico.

Tag børnene med til Powwow i Bishop.

Powwows holdes over hele USA. Se oversigten i menuen: Reservater.

bottom of page