top of page

Fængselsbesøg i USA. 

Ohio

 En verden Udenfor filmset. www.drivingusa.dk

Her er flere kendte film som Air Force One, Tango and Cash og En verden Udenfor lavet.

En verden udenfor.

Fængselsbesøg i Ohio State Reformatory

“Fish,Fish,Fish”, lyder råbene da Andy Dufresne (Tim Robins) ankommer til Ohio State Reformatory. Råbene tilhører indsatte og er rettet mod de ankomne “ sild”. Blandt fangerne finder man Red, spillet af Morgan Freeman. 

 

Flere af USAs fængsler er kendte turistmål. F.eks San Quentin og ikke mindst Alcatraz i San Francisco. De ligger iøvrigt kun få kilometer fra hinanden. 

 

Jeg er taget til Ohio State Reformatory, der især er kendt for de film der er indspillet der. Film som “Tango and Cash”, med Sylvester Stallone og Kurt Russel, “Air Force One” med Harrison Ford og ikke mindst Shawshank Redemption, på dansk kendt som “En verden udenfor”.

Store dele af sidstnævnte er indspillet i fængslet og i lokalområdet i Mansfield, Ohio. Filmen er grunden til mit besøg og fængslet har da også forstået at udnytte interessen. 

Hvad kan man se.

På rundturen kommer man forbi Wardens ( inspektøren) kontor, hvor han tog livet af sig selv. Andys brune sko står på gulvet. Det berømte pengeskab er udskiftet, men man fornemmer stadig spændingen. Bibliotekaren Brooks endte som en fri mand, men “institutionalized”, som Red udtrykte det. Det berømte “Brooks was here og So was Red” er ridset ind i bjælken Brooks hængte sig i. 

Rummet hvor Red mødte løsladelseskommissionen ser man, dog i sparsomt regi. 

Ved turens afslutning er et stykke af røret som Andy flygter i, hængt op og det billede vil mange tydeligvis gerne have. 

 

Filmen floppede økonomisk da den kom ud, men hentede senere pengene hjem.Filmens titel, Shawshank Redemption, nævnes som grund. Idag er den den højest rankede film på IMDb.

 

Filmen skulle være optaget i staten Maine, men man flyttede stort set hele produktionen til Mansfield, Ohio. Fængselsgangen blev kopieret og forstørret, i en lagerhal i byen. Her blev Red og Andys celler også ombygget. Mange statister er lokale borgere.

Lidt uden for Mansfield, ved byen Buxton, finder man stengæret der leder op mod det egetræ hvor Red fandt brevet og penge til rejsen, der skulle bringe ham til det blå hav i Zihuatanejo, Mexico. Træet blev skadet under en storm og står der ikke længere. Begivenheden blev på nationalt tv. 

 

De to skuespillere Morgan Freeman og Tim Robins spiller deres roller godt. De var dog ikke producenternes førstevalg. Således var Tom Cruise, Harrison Ford, Kevin Custer og Tom Hanks i spil til rollerne.

Filmen blev nomineret til 7 oscars, herunder bedste film, men fik slet ingen.

 

Selve fængslet er meget forfaldent, men utrolig fotogent. 

Fængslet er idag et museum og man kan se .hvordan fængslet fungerede da det husede fanger. Lokale berømtheder som "Mad Dog Killers" har siddet her. Over 5000 fanger var indespærret . 

 

I USA er næsten 1 % i fængsel, eller er prøveløsladt.

GPS: 40°46'56.4"N 82°30'11.9"W

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Scerer fra Air Force One er lavet i Ohio fængslet. www.drivingusa.dk

Forfaldent og fotogent. Ohio State Reformatory i byen Mansfield.

Rejsejournalist Michael Bo Christensen i USA.

Andys flugtvej var skjult af Marilyn Monroe plakat.

En verden udenfor filmset i fængsel.

Wardens kontor hvor man ser pengeskabet og Andys sko.

Forfatter Michael Bo Christensen. Filmset En verden udenfor

Pengeskab på Wardens kontar.

Ohio State Reformatory. www.drivingusa.dkidag et nedlagt fængsel.

Ohio State Reformatory er idag et nedlagt fængsel.

Fængsel som filmkulisse i USA. www.drivingusa.dk

Smukt yde, men en verden indenfor, var ikke for mennesker.

www.drivingusa.dk på fængselsbesøg

I filmen var cellerne meget større.

bottom of page