top of page

Pinnacles Nationalpark. Condorens fristed. 

Klik på kortet.

Californien.

USA's yngste nationalpark.

Der skulle gå over hundrede år, før Pinnacles kunne pynte sig med efternavnet: National Park.

Siden 1906 har området haft betegnelsen National Monument, men det ændrede Barack Obama i 2013 og opgraderede så at sige områdets status til nationalpark.

 

Pinnacles er dermed det yngste medlem på den fornemme liste over - nu 59 - nationalparker i USA. 

 

Oprindelig var det John Muir, en skottisk emigrant og miljøforkæmper, der for alvor satte bevarelsen af den amerikanske natur på dagsorden. Han kaldes derfor også for nationalparkernes fader. Han dannede desuden miljøorganisationen Sierra Club, der stadig er en magtfuld lobbyist inden for naturbeskyttelse.

 

Muir blev gode venner med både millionæren Rockefeller og præsident Roosevelt og denne kombination af penge og politisk magt gav pote naturmæssigt. I Roosevelt  embedsperiode blev der dannet ikke mindre end 18 nationalparker. Muir fik opkaldt Muir Woods National Monument i Californien efter sig.

 

Pinnacles National Park er Californiens 9. nationalpark. En væsentlig grund til at danne parken var at give den Californiske Condor et hjemsted. Fuglen har været uddød i naturen mellem 1987 og 1992.

 

Pinnacles er et af fire steder, hvor indfangede eller opdrættede Condorer frigives og man kan se dem helt ud til stillehavskysten ved Big Sur, hvor man også finder søelefanterne. Udsætningen af Condor har virket efter hensigten og der er idag over 400 Condors.

 

Pinnacles området er af vulkansk oprindelse og har nogle meget karakteristiske former. Landskabet er kuperet, relativt tørt og har mange vandrestier og klippehuler. 2 grotter/huler er især populære, Bear Cave Głuch og Altaner Cave. Vandrere og bjergbestigere nyder at komme i parken.

 

Pinnacles National Park har kun 2 indgange og disse er ikke forbundne. Den østlige er den mest populære. Der er 100 kilometers kørsel imellem de to indgange.

 

I sommermånederne er varmen hård for de besøgende. Temperaturer på omkring 40 grader er ikke ualmindeligt. Parken er ikke så stor og med sine 265.000 besøgende om året, er den heller ikke overrendt. Børnefamilier trives her og nyder synet af falke, kongeørne, prærieulve, firben, slanger, fugleedderkopper og selv puma ses af og til i området. 

 

Nationalparken ligger kun 120 km fra San Francisco, men kigger man på nærområdet er der ikke andre seværdigheder. Parken ligger lidt væk fra alting, så forvent ikke butikker og restauranter osv.

Tidsforbrug: En halv dag

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Præsident Obama udnævnte i 2013 Pinnacles til Nationalpark.

Præsident Obama udnævnte i 2013 Pinnacles til Nationalpark.

Californiens 9. nationalpark ligger 120 km syd for San Francisco.

Den californiske Condor lever i beskyttelse her.

Pinnacles har mange klippehuler.
Den californiske Condor lever i beskyttelse her.

Pinnacles har mange klippehuler.

Californiens 9. nationalpark ligger 120 km syd for San Francisco.

Familie vandring er populær i Pinnacles.

Familievandring er populær i Pinnacles.

Masser af dyreliv i Pinnacles nationalpark.

Masser af dyreliv i Pinnacles nationalpark.

bottom of page