top of page

Rejsebøger om USA.

I dag vil de fleste sikkert bruge internettet til at hente deres rejse information og måske en "Turen går til.." Det gør jeg også selv. Der er dog et par bøger jeg selv bruger som inspiration. 

På billedet t.h. kan du se de bøger jeg bruger mest.

Se også min linksamling: USA Links

"USAs Nationalparker", er Lonely Planets guide til de største nationalparker. Guiden er på dansk og kommer godt omkring de nationalparker der er værd at se.

F.eks har nogle nationalparker har begrænset turistmæssig værdi f.eks Black Canyons of the Gunnison, eller øen Channel Islands ud for Los Angeles.

Guiden har også gode bud på seværdigheder der ligger i nærheden af parkerne.

Forlaget Turbulenz.

ISBN 9-788771-480313

Photographing the Southwest. Vol 1-3 er en af mine favoritter. 

Da mine var små og december stod for døren, dumpede kataloget fra BR legetøj ned i postkassen. Børnene vendte hvert blad med et "Den ønsker jeg mig, den ønsker jeg mig og den ønsker jeg mig..." De ønskede sig hele kataloget forståes.

Sådant har jeg det også med Laurent Martrès guidebog. "Det vil jeg se, det vil jeg se og det vil jeg se".Jeg vil se det hele.

 

Bøgerne er spækkede med flotte fotos, der kan få een til at pakke kufferten med det samme. Laurents bog en en guide bog, så man får også gode instruktioner om ruter og om hvordan man finder frem. 

ISBN 978-0916189-23-5 

Michael R. Kelsey har udgivet flere Non-Technical bøger om at være på heik i Colorado Plateauet, der dækker store dele af sydvest USA.

Bogen er for folk der virkelig vil ud i vildmarken, canyons og slot canyons, eller se nogen af de ukendte naturperler jeg også besøger og skriver om. Med bogen er det nemt at finde vej.

Canyon Hiking Guide to the Colorado Plateau. kelseyguidebooks.com

ISBN 978-0-944510-27-8

Tore Grønne, journalist, forfatter og medlem af Eventyrernes Klub har begået en dejlig bog, hvor han cykler rundt over store dele af USA. 

 

Han er en dygtig fortæller og i bogen møder man en masse af de skæve eksistenser der findes overalt i det store land. Mennesker der fandt deres egen version af den amerikanske drøm. I bogen kommer man godt under hunden på de mennesker Tore møder på sin vej. Disse skildres med stor respekt.

   

Tore har stor viden om nationalparkerne og naturen iøvrigt og man kan nemt forestille sig, hvordan der ser ud, blot ved hans beskrivelser. 

Det glæder mig, at vi deler kærligheden til især een bestemt stat. Staten Utah. 

På alle Tore Grønnes rejser benytter han sin cykel. Med denne rejseform kommer man "ned i gear" og har tid til at fordøje livets mange aspekter, samt lægge mærke til det man passerer. Det er lykkedes rigtig godt med denne bog.

"På drømmenes afveje i USA", forlaget Turbine.

ISBN 978-87-406-0599-0

Jeg læser mange bøger, der giver en bred viden, eller historisk indsigt.

Ole Sønnichsens vidunderlige bog Rejsen til Amerika (Gyldendal 2013), fortæller om de tusinder af danskere der immigrerede tilbage til Amerika i 1800 tallet. Bogen fortæller om deres svære rejse, fravalget af fædreland og familie, samt den hårde tid de gik imøde, da de bosatte sig. 

 

Præsidenter, fra Washington til Trump (Lindhardt og Ringhof), er en historisk gennemgang af landets præsidenter. Kan også bruges som opslagsbog og er god at have læst fx inden en rejse til Washington DC. Bogen er på dansk.

  

National Geographic har udgivet 3 engelsksprogede opslagsbøger. Guide to State Parks giver god inspiration til 950 statsparker. 

Guide to Scenic Highways & Byways giver 300 gode bud på særligt smukke ruter. 

Complete National Parks er en gennemgang af alle nationalparkerne. 

Der findes ikke ret mange dansksprogede roadtripbøger. Min egen bog, Det vilde USA (Turbine 2021) er en introduktion til nationalparkerne og USA's fantastiske natur. Kendte som ukendte steder. Da jeg får rigtig mange spørgsmål om roadtripruter, giver jeg et bud på 7 spændende roadtrips gennem Utah, Arizona, New Mexico og Colorado. Her er der guf til selv rutinerede USA rejsende. Det vilde USA er også en introduktion til indianerreservaterne, hvor man ofte finder helt særlige natur- og kulturoplevelser. 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Bøger om USA. www.Drivingusa.dk
Bog om USAs natur
USA fotobog
USA bog om vandreture
Rejsebog om USA af Tore Grønne
Rejsen til Amerika.jpeg
Amerikanske præsidenter.jpeg
National Geographic.jpeg
Complete National Parks.jpeg
Det vilde USA, ruteoversigt.jpg
bottom of page