top of page

Coral Pink Sand Dunes

Et ørkenområde, ved Zion.

Klik på foto.

Utah

Sand Dunes Park dannet af "luftfærge" i Utah.

Det er som om hvert eneste område i sydvest USA har sin egen farve. Fra Sedonas dybe røde, til New Mexicos grålige toner, eller de lysebrune og ofte stribede hullede klipper i Capitol Reef. 

 

Hver sit område har sit eget særpræg og øvede roadtrippere genkender ofte områdernes farve, som en vinkender kan smage forskel på en Shirah og en Melot. 

 

Alene navnet på statsparken angiver, at her er der noget særligt på færde. Coral Pink sandbanker, forståes. 

 

Sand Dunes finder man flere sted i sydvest USA bla. nationalparken Great Sand Dunes i Colorado, Mesquite Flat Sand Dunes i Death Valley, Snow Canyon, eller White Sands National Monument i New Mexico. 

 

Coral Pink Sand Dunes skiller sig ud på flere områder. Dels farven, der stammer fra eroderede Navajo sten der præger området og dels parkens små beboere. Farven stammer fra disse jernholdige sten. 

 

Venturi effekten

Høje vinde fra de nærtliggende Moquith og Moccasin Mountains blæser sandpartikler herfra og slipper dem, så at sige, når de når over i Coral Pink Sand Dunes. Denne transport af sand kaldes for Venturi effekten. De efterlades bla. på de 30 meter høje klitter. 

 

Et andet fænomen er de små tiger biller, man kun finder her. Ser man godt efter, er de nemme at spotte, når de arbejder sig gennem terrænet og efterlade sig synlige fodspor. 

 

Desværre kan man tilladt at ATV og offroad køretøjer, at drøne rundt i området. Da parken ikke er så stor, syntes dette uforståeligt og generende. Lige meget hvor man ser hen er området fyldt med hjulspor og det skæmmer. 

 

Coral Pink kalder ellers på gode vandreture og fotosessions i det ellers så smukke område. 

 

Geografisk er vi mellem Zion nationalpark og byen Kanab i Utah. Kanab er centrum for talrige naturoplevelser, da byen ligger ganske tæt på områder som The Wave i Vermillion Clifs, Paria Slot Canyons, Bryce Canyon, Toadstool Rimrocks, Snow Canyon m.fl

GPS: 37°02'06.0"N 112°43'54.8"W

 

På Visitorcenteret, Bureau of Land Management (BLM), kan man de fleste morgener deltage i lotteriet om billetter, der giver den eftertragtede adgang til naturområdet The Wave. Kun 20 personer må dagligt besøge dette naturskrøbelige område. 

 

USA har 10.234 statsparker og kan populært sagt kaldes for lokale nationalparker. Statsparker er utroligt forskellige, men ofte kan de være lige så seværdige, som nationalparkerne. Statsparkerne er som regel mindre. Der er ofte en mindre entre på 5-10 dollars og der er personale til at advisere turisterne, samt ordnede toiletforhold. 

 

Det vidste jeg ikke:

Engang så hele det sydvestlige USA ud, som disse sand klitter.

Tidsforbrug 1-3 timer

 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Sandklitter ved Coral Pink Sand Dunes

© Drivingusa.dk

Vinden transporterer sandet fra bjergene og "slippes" over området.

Coral Pink Sand Dunes i Utah, tæt ved Zion

© Drivingusa.dk

Disse Sand Dunes er 10-15.000 tusinde år gamle.

Tigerbiller ved Coral Pink Sand Dunes

© Drivingusa.dk

Tigerbiller (Cicindela albissima) findes kun her.

drivingusa.dk i Coral Pink Sand Dunes

© Drivingusa.dk

Naturen sørger altid for gode motiver, selv midt i ørkenen.

Besøg statsparken Coral Pink Sand Dunes i Utah

© Drivingusa.dk

Statsparker har ikke visitorcenter, men altid god information og wc.

bottom of page