top of page

Rocky Mountain
National Park

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 18.37.10.png

Colorado

Kun et par timers kørsel nordvest for Denver, kan man besøge en af USA´s højest beliggende nationalparker. Området er således præget af bjerge, skove og alpine søer, som man primært kan besøge i sommermånederne. Trods dette er parken et af USAs mest besøgte parker, og NPS har derfor indført reservations krav flere steder i parken. 

 

Parkens hovedrute er Hwy. 36, der fra Estes Park (øst) til Grand Lake (sydvest) tager 1:30 time at køre. Jeg anbefaler at man reserverer adgangsbillet til at køre Old Fall River Rd, en 30 km ensrettet tur på grusvej, der bringer dig helt til Alpine Ridge i 3713 m højde. Giv dig tid til at nyde udsigten i dette rå bjergmiljø og gør gerne stop ved fx. Chasm Falls. Grusvejen er omfattet af adgangs reservation og er normal kun åbent i juli, august og september. Check mit link til parkens hjemmeside øverst.

 

Alpin tundra

Når man når toppens alpine tundra, kan man gøre stop i et af parkservices højst beliggende visitor-center, der tillige rummer en cafe. Mange tager den korte, men stejle, gåtur op til Alpine Ridge, der ligger bag centeret. Bemærk at vejret på tundraen er særdeles omskiftelig og uvejr og kulde er almindelig i eftermiddagstimerne. Fra toppen har man to muligheder:

 

Fortsæt mod Grand Lake:

Fortsætter man mod Grand Lake udgangen, kommer man ned i en mere rolig del af parken, hvor der ikke er så mange turister. Her bør man bestemt gøre holdt ved Milner Pass hvor Nordamerikas Continental Divide, der er betegnelsen for det højtliggende vandskel der adskiller bjergkædens flodsystem.

Således løber vandet på den vestlige side ned af bjerget, hvor det danner Coloradoflodens udspring, inden den finder vej gennem Utah, Grand Canyon og ud i Stillehavet. Vandets på den østlige side finder vej af talrige floder inden den rammer Missouri- og Mississippifloden og ender i Den Mexikanske Golf.    

 

Fortsæt af hårnålesvingene og ny udsigten fra Farview Viewpoint mod bjergene som Arapaho-indianerne rammende kaldte Never Summer Mountains, inden du kommer til Holzwarth Historic Site, hvor man efter en kort gåtur kan få et glimt af fortiden, på stedet hvor nybyggere bosatte sig i det uvejsomme terræn. 

 

Er man til vandreture der ikke går i højden, kan man med fordel følge Coloradofloden på den 3,4 km lange Coyote Valley trail, hvor man som regel ser store flokke af amerikanske elge.  

 

Ved Grand Lake sydvestindgangen ligger visitor-centeret Kawuneeche (prærieulvens dal), butikker, spisesteder og hoteller. Flere nævner Adams Fall 1,3 km som en god tur.

 

Kør tilbage mod Estes Park:

Hvor man før kørte op ad grusvejen Old Fall River Rd, foregår turen tilbage af  Hwy. 34/Trail Ridge Road. Langs ruten ligger der talrige vistapoints hvorfra udsigten er fremragende. Hold øje med stop som Gore Range, Lava Cliff, Forest Canyon, Rainbow Curve og Many Parks Curve Overlook.

 

Bear Lake

Tag Hyw. 34 og kør 0:30 min mod Rocky Mountain National Park’s mest populære trails ved Bear Lake. I højsæsonen og i weekends er parkeringspladserne overfyldte, så her anbefaler jeg at komme tidligt, eller tage shuttlebussen fra den store p-plads ved Glacier Basin Rd (Park & Ride). Området vil være omfattet af pladsreservation mellem 26 maj til 30 juni. 

 

Den smukke sø Bear Lake er en nem 800 m loop trail og den er særdeles populær. Den deler trailhead med en anden vandrerute, som man ikke må snyde sig selv for. Tag den 4,8 m t/r lange Emerald Lake trail med 208 højdemeter, der går forbi de maleriske søer Nymph- Dream- og Emerald Lake. Nymph Lake 1,6 km har en dekorativ åkande lignende vegetation i vandet. Fra Dream Lake 3,1 km kan man se Ten Dollar Glacier vandfaldet på afstand, og oven for den Flat Mountain klippen. I søen står der ofte talrige fiskere ude i søen. Herfra går det op mod den lille Emerald Lake, der er klemt inde mellem bjerge og grandtræer.

 

Tæt på Bear Lake, er vandfaldet Alberta Falls populært. Den har traidhead ved Glacier Gorge Junction og er på 2,6 km t/r.

Estes Park er en hyggelig hotelby. Her finder man masser af hoteller, restauranter, et bryggeri, museer og svævebanen Aerial Tram, der bringer en op i bjergene?

 

Ønsker du at opleve The Rockys på hesteryg, så check Jackson’s Stables, der har flere ture i området. Også riverrafting på Coloradofloden er et hit og Rapid Transit Rafting har dagligt familieture fra Estes Park.

The Stanley Hotel

I hjertet af Estes Park, ligger det berømte The Stanley Hotel, der er kendt fra filmen The Shining (Ondskabens Hotel) af Stephen King. En overnatning er en dyr affære, fra 350$ og op. Hotellet tilbyder bla. ghosttours efter mørkets frembrud. 

Tip.

På ruten Denver - Black Hills - Yellowstone, er Rocky Mountain National Park et godt stop.

Fra Denver til Estes Park bør man tage en 10 min. omvej, og køre via Loveland og vest af Hwy. 34 / Big Thomson Road, som er utrolig smuk. Her kører man gennem snævre kløfter med stejle klippesider og grønne flodenge med store gamle poppeltræer som vokser langs Big Thompson River.

Parken kan også kombineres med parker syd for Denver fx. 

Garden of The Gods, Great Sand Dunes og White Sands National Park.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Dream Lake, Rocky Mountains National Park

150 alpine søer at vælge imellem. Her Dream Lake. Foto: NPS.

© Drivingusa.dk

Loch Vale i Glacier Gorge. Foto: Brendan Bombaci

Loch Vale i Glacier Gorge. Foto: Brendan Bombaci

Old Fall River Road. Mike Goad.

30 km grusvej på Old Fall River Rd. skal reserveres. Foto. Mike Goad.

Trail Ridge Road, Colorado.

På toppen af Trail Ridge Road. Foto: NPS.

Nymph Lake. Pete Sheffield.

Nymph Lake. Foto: © Pete Sheffield.

Bear Lake. G. Lamar.jpg

Populære Bear Lake. Foto: © G. Lamar

Skærmbillede 2023-03-26 kl. 17.31.43.png

Brug shuttelbussen i stedet for bilen!

bottom of page