top of page

Ride i USA

At opleve den amerikanske natur på en hesteryg er en rigtig god oplevelse og en god måde at opleve naturen på. Hestens mange kræfter bringer dig, selv i (langsom) skridt tempo, hurtigt gennem skove, bjergstier og små floder. På den måde når man langt mere, end hvis man var til bens. Også sammenspillet mellem hest og rytter er noget særligt.

 

Mulighederne for at ride i USAs flotte naturområder er mange og mangeartede. Denne side er til dig der gerne vil opleve at ride i særligt flotte nationalparker og andre naturskønne steder, vel vidende at det ikke er billigt. Vælger man et flerdags ophold, vil mad, overnatning, udflugter og transport til lufthavnen ofte være en del af prisen. 

 

Jeg har selv redet i Monument Valley sammen med navajoindianere, i bunden af Bryce Canyon og med Buffalo Bills sønnesøns ranglere på kanten af Yellowstone National Park. I alle tre tilfælde havde jeg gæster med, der ikke havde redet før, men trods ondt i rø…, var de glade for oplevelsen. 

 

Ikke redet før?

Selvom man ikke har redet før, kan man være ganske tryg ved oplevelsen, for ranglerne, som hesteguiderne også kaldes, vil gerne give dig en god oplevelse, så du kommer igen, eller giver gode drikkepenge.

 

Nedenstående liste over gode steder at ride, er dels mine egne erfaringer/reserch og dels steder læserne har anbefalet. Jeg har lagt vægt på, at listen har et bredt udvalg, men jeg har fastholdt, at naturoplevelserne er i centrum. I Yellowstone har man fx et par ridesteder, men kvaliteten af rideområdet var ikke godt nok til at komme på listen. Har du selv et godt tip, så skriv til mig og gerne fra stater der endnu ikke er på listen.

 

Inden du booker, så vær opmærksom på, om børn skal have en bestemt alder for at må ride og at de voksne som regel ikke må veje over fx 100-110 kg. 

Inden man sætter sig op på hesten, skal man underskrive en ansvars fraskrivelses erklæring. Så har man et uheld på turen, kan man ikke sagsøge firmaet. Denne praksis er helt almindeligt i USA.

 

Læserne anbefaler disse ranch og rideture

Arizona

Monument Valley er vel nærmest indbegrebet af cowboyland, John Wayne og indianere. Her er der indspillet masser af westerns, men i dag er området en del af navajo-indianernes reservat. Jeg har været der en del gange, men min bedste oplevelse var på hesteryg, sammen med en navajokvinde, der viste os rundt til områder, som man ikke selv kan besøge. Rideruten var ret flad og sandet, så den var særdeles let for alle. Vi kom forbi Totem Pole, så petroglyffer, flere arches og fandt artefagter fra ældgamle potter. Efter coronaen udgår rideturen nu over for The View Hotel, der ligger ved starten af området. Sacred Momunent tilbyder 1 (650 kr) og 2 timers ture (90 kr) i området omkring de store buttes, der er dalens mest kendte. Lene og Lars Jensen har lige afprøvet området og var meget begejstret for at ride rundt om de store buttes.

 

Grand Canyon North Rim 

Den nordlige rim er efterhånden blevet min Grand Canyon favorit og havde jeg haft mere tid da jeg var der i 2023, havde jeg gerne taget rideturen, hvor man rider et stykke ned i den store canyon. Som i både Zion og Bryce, er det firmaet Canyon Trail Riders der står for ridningen. De har 3 ture. 1 time for 450 kr, samt to 3 timers ture til Uncle Jim’s Point eller Supai Tunnel (900 kr), der ligger 750 meter nede i dybet. Grand Canyon bør opleves sådan, at man har den både under og over en og med de mange hestekræfter er det jo en smal sag.

Birgitte Fly Baunsgaard besøgte MacDonalds Ranch i Scottsdale ved Phoenix, hvor hun red omgivet af saguaro kaktusser, i det relative flade område. Så er man til kaktusser er dette sted oplagt. Læseren så blandt andet den sjældne “bubble bobs”, der er en saquaro fyldt med “arme”. Prisen er ca 700 i timen og stedet har talrige ture.

Rid i Utahs nationalparker

Utah

At opleve Bryce Canyon National Park på hesteryg, er noget ganske særligt, for rideruten kommer forbi steder som mange ikke ser. Jeg anbefaler at ride med Canyon Trail Riders (brug samme link som ovenstående Grand Canyon), da de er det eneste firma der må ride nede i selve canyonen. Vælg fx. en 3 timers tur (750 kr) hvor man kommer forbi Wall of Windows, The Chessmen, Silent City, og The Bristle Cone Pine Trees. De har også en 2 timers tur. Bryce er jo ret dyb og her er hestenes kræfter en stor hjælp, når man skal op og ned. Nogle stier er en smule smalle og der kan en uerfaren rytter måske godt få lidt sved på panden. Her kan det være godt at huske på, at hestene går her flere gange om dagen og at uheld er yderst sjældne. Turen starter lige bag Bryce Lodge.  

 

Også Zion National Park byder på ridning. Her anser jeg den 3 timer tur ved Virgin River for at være den bedste. Turen der koster 850 kr, starter ved Emerald Pools trailhead, lige over for Zion Lodge (bus stop 5). Dorthe Berg Lund og hendes familie tog turen i 2014, hvor hendes børn på 9 og 12 år var første gangs ryttere. De var meget begejstret for turen. Også her er det Canyon Trail Riders der står for turen. (Book med samme link som Grand Canyons.

Jan Kronsell foreslår Red Cliffs Lodge, der ligger tæt på Arches National Park. Lodgen, der ligger på kanten af Coloardofloden, har flere ture i det farverige område. Turene består af 1 1/2 times tur (1200 kr) til udsigten over smukke Professor Valley og Fisher Tower, samt en 2 1/2 timers tur op til Castle Rock (1500 kr) for de lidt mere erfarne ryttere. Red Cliffs har desuden hotel, hytter og restaurant. 

Capitol Reef Resort, der ligger tæt på nationalparken af samme navn, har blandt andet en 2 timers tur i områdets farverige klippeområde til 750 kr + drikkepenge. Jeg har ikke redet der, men området er i al fald fantastisk. 

https://wildernessridgeadventures.com/trail-rides/  

 

Montana

Tina Wetterliind fra Sverige anbefaler et ophold på Chuck DeBoo Ranch, hvor man typisk opholder sig i 14 dage, sammen med andre hesteglade unge. De rider på prærien, flokker køer, eller rider i Montanas vildmark og i Blackfeet reservatet. De tager til rodeo, 4. juli, og fejrer Indian Day i Browning. Ranchen er rustik og man indkvarteres i grupper. Opholdet koster ca 23.000 + fly.

 

Californien

Louise Wiinblad tog en ridetur i Hollywood Hills med firmaet Sunset Ranch. Deres 2 timers tur til 850 kr går op til HOLLYWOOD skiltet og forbi Griffin Park, med Los Angeles skyline i dalen under bakkerne. Denne tur adskiller sig fra de øvrige ved, at man kan se storbyen på det meste af turen, blandt andet fra Mulholland Trail. 

Wyoming er perfekt for ridning

Wyoming

Lidt vest for Cody ligger Bill Cody Ranch i et smukt bjerglandskab. På mit besøg valgte jeg at overnatte på ranchen og red dagen efter ud i terrænet, der bød på bjerge, skov og mindre floder. Ranglerne var bevæbnede, for man kan støde på bjørne i det store wilderness, så det var en ret autentisk tur :), som jeg gerne anbefaler. Ranchen ejes af Buffalo Bills sønnesøn.

 

Mellem Yellowstones østindgang og Cody ligger Shoshone Lodge & Guest Ranch der tilbyder ophold på 5 dage, med overnatning, mad og masser af rideture i det vildeste terræn. Nina Kjærgaard Reinert siger god for stedet, der også byder på rodeo i Cody, sejltur på Shoshone River, squaredance og ægte ranchstemning. Prisen for 5 dage ca 19.000 kr for voksne og lidt mindre for børn.   

Diamond 7 Bar Guest Ranch i Alva byder på 6 dages overnatning og ridning i naturskønt område tæt ved Devils Tower og Black Hills, hvor man også finder Mount Rushmore. Man kan blandt andet få lov til at hjælpe med til arbejdet på ranchen og hver dag er man, meget cowboy agtigt, med til at drive kvæg. Startprisen er på 15.000 kr + overnatning

Swift Creek Outfitters, lidt øst for Grand Teton National Park tilbyder flere ture, hvoraf jeg selv er lun på den 2 1/2 times “Grand Daddy” tur til 1600 kr. Denne tur går op i 400 meters højde hvorfra man får en virkelig flot udsigt til Tetonbjergene og Jackson Lake. Ruten der først er tilgængelig fra 20 juni, går gennem åer, ad skovstier og er derfor ikke anbefalet af førstegangsridende.

Firmaet har flere familieture, ligeledes i flot natur, samt 3 til 6 dages guidede hestepakkerejser til Greater Teton og Yellowstones bagland.

Yellowstone Outfitters, der ligger øst for Grand Teton tilbyder 4-10 dage pakkerejse til hest i juli og august. Turen ser flot ud og er givetvis dyr, afhængig af hvor mange dage man deltager. Firmaet tilbyder også 1, 2 og 4 timers ture til 90 kr, 700 kr og 1400 kr + skat

Heart Six Ranch ligger I samme område som de to ovenstående. Ranchen tilbyder dagsture på 2 og 4 timer, samt private ture og ture med grill i det fri. Ranchen er over 100 år gammel og har restaurant og hytter i det smukke og kuperede område. 2 timers turen koster ca 700 kr

Jackson Hole Outfitters 45 min syd for Jackson tilbyder flere flotte ture i bjergene, fra 3 timer til heldags ture. Området er meget grønt og man ser ofte vildt. Mad er inkl. turprisen der starter på 2100 kr. De lange ture er ikke for førstegangs ridende. Stedet tilbyder desuden overnatning i telte med rustik dinner og morgenmad.

South Dakota

Karin Olander anbefaler Singing Horse Trading Post i Pine Ridge Reservatet. Her bor talrige indianer nationer der tidligere var kendt som Sioux-indianerene. Stedet har flere mustangs man kan ride på i det bakkede prærielandskab man også kalder for The Great Plains. Det er en tysk kvinde som ejer stedet og hvor man også kan overnatte i rustikke hytter. Der tilbydes rideture op til en hel dag, tilpasset kundens ønsker. 

 

Bjergridning ved Million Dollar Highway

Colorado    

Forestil dig at du går ombord på veterantoget i minebyen Silverton, der er omkranset af Rocky Mountains høje bjerge, ved Million Dollar Highway. Toget fører dig op i bjergterrænet, hvor en wrangler fra San Juan Sky Outfitters venter jer med en stak heste. Mens toget kører ganske langsomt hopper du af og sætter dig op på hesten. Herefter rider man rundt i 2 timer i noget af Colorados flotteste natur i 3 km højde. Herfra kan man på en klar dag se 20 bjergtinder, store vandfald og en pragtfuld wilderness, inden du bliver fragtet tilbage til Silverton. Flemming Schou Nielsen kunne ikke få armene ned efter turen, der må opfattes som værende meget unik. Denne ultimative tur koster da også 5.000 pr per. Med sådan en pris ville jeg først bestille den tæt på turdatoen, så jeg kan se vejrudsigten for dagen.

Firmaet udbyder desuden en 2 timers ridetur oppe ved Molar Pass, der ligger lidt syd for Silverton til 1800 kr

Til hest i Grand Canyon, som indianerne kalder for “bjerget der vender på hovedet”.

Man skal ikke være urolig for, at hesten pludselig stikker af i galop.

Ridetur i Bryce Canyon, Utah.
Heart Six Ranch i Wyoming.
Til hest i Grand Canyon.
Jackson Hole Trail Riders i Wyoming.
Hest og rytter.
Ride ranch i Scottsdale.
Wall of windows i Bryce Canyon.
Ridelejr i Blackfeet reservatet med Chuck DeBoo.
Bill Cody Ranchs med Drivingusa.dk.
Ride i Zion National Park.

 Lisa Lundsgaard anbefaler Heart Six Ranch i Wyoming.

Til hest med Jackson Hole Trail Riders i Wyoming.

Varmt forhold mellem hest og rytteren Lise Lundsgaard

Rid mellem masser af kaktus i Scottsdale, anbefaler Birgitte Fly Baunsgaard

Jeg kom godt ud i hjørnerne af Bryce Canyon og så helt nye sider af parken. 

Unge på 2 ugers ridelejr i Blackfeet reservatet med Chuck DeBoo

På kanten af Yellowstone med Bill Cody Ranchs wranglere var et godt valg.

Molar Pass ved Million Dollar Highway byder på fantastisk ridelandskab.

Dorthe Berg Lund og hendes familie rider gennem Virgin River i Zion National Park

Jeg rider i Bryce Canyon. Filmet af Jens Erik Kongsted.

Jeg rider i Monument Valley

Molar Pass ved Million Dollar Highway byder på fantastisk ridelandskab

                           Ny rejsebog:

         USA - Nationalparkernes Land.

                   Fra Yellowstone til Death Valley. 

                                   af Michael Bo Christensen

       Udkommer 19 april på Forlaget Turbine. 310 sider.

    Forsalget èr startet. Bestil den der hvor du køber bøger.

Releaseparty og gratis foredrag søndag den 21 april i Århus 

Kom med når jeg fejrer bogudgivelsen med foredraget            "Nationalparkernes Land" på Folkestedet, Carl Blochsgade 28 i Århus, Kl 14-16.30. Gratis entre. Hvis du vil have et signeret eksemplar af min nye bog ifm arrangementet, så bestil den senest 1 april på mail: kontakt@drivingusa.dk 

bottom of page