top of page

Rejsebogen "Det vilde USA", af Michael Bo Christensen

En USA rejseguide til Utah, Arizona, Colorado og New Mexico. Forlaget Turbine, 306 sider.

Det har længe været mit ønske, at udgive en rejsebog om mine oplevelser i USA.

 

Siden 2016 har jeg skrevet om mine naturrejser på min faste platform www.Drivingusa.dk, samt på talrige andre medier. Bogen som medie kan imidlertid noget andet og har en brugerflade jeg gerne vil nå ud til. Nye læsere er jo altid en drøm for den, der har noget på hjerte. 

 

I dag flyder internettet med informationer om USAs mange muligheder. Min egen hjemmeside er ingen undtagelse. Det blev derfor et vigtigt mål, at “Det vilde USA” skal give læseren overblik over de mange muligheder. Bogen præsenter derfor konkrete bud på fantastiske roadtrips, med nøje udvalgte stop, der er efterprøvet og anbefalet af mig som ekspert. 

 

7 ruter

Bogen er bygget op om 7 ruter, hvor man guides gennem nationalparker, statsparker, nationale monumenter og ukendte naturperler i Four Corners staterne. Ruterne, der kan køres enkeltvis eller på kryds og tværs, rummer information om afstande, tidsforbrug, gps koordinater, forslag til vandreture og must see. Med Det vilde USA har man således en overskuelig og praktisk orienteret rejseguide, hvor man bliver håndført af en ekspert med en høj rejsefeber. Af de 82 destinationer bogen omtaler, er en trediedel relativ ukendte for de fleste danskere. Der er således også inspiration til erfarne USA rejsende.

 

Ruterne giver mulighed for afstikkere, ofte ad støvede grusveje, eller til destinationer uden navn eller skiltning. Her stortrives jeg, når jeg er på jagt efter naturfænomener elller landskaber, der må begejstre enhver. Da flere af ruterne går gennem indianerreservater, har jeg valgt at give læseren en kulturel og geologisk parlør til mødet med indianerne og deres vilde land. 

 

Naturguide

Det vilde USA er først og fremmest en naturguide, og rummer derfor en introduktion til de berømte nationalparker samt deres historie. 

 

Mange steder støder man på levn af danske immigranter, som satte deres præg på det amerikanske landkort, og deres vilde historie flettes naturligt ind. Ikke mindst i Utah støder man konstant på dansk påvirkning. 17.000 danske mormoner rejste i 1800 tallet hertil og de har sat et stort fingeraftryk på staten og dens historie.

 

Min bog er en rejsebog til alle eventyrlystne, som har lyst til tage på opdagelse i et land fyldt med kontraster, både i natur, kultur og historie. Jeg håber du finder inspiration til din rejse og finder plads til den i håndbagagen.

 

God læselyst.

Bogen kan købes her.

Ny bog på vej!

19 april 2024 udkommer min næste bog. Den hedder "Naturguidens USA - Fra Yellowstone til Death Valley. Med den vil de to bøger tilsammen give mit bud på det vestlige USAs bedste nationalparker og naturområder.

butteslasse.jpg
Forfatter Michael Bo Christensen, Det vilde USA.

© Drivingusa.dk

Michael Bo Christensen, i Death Valley

7 roadtripruter i USA. Det vilde USA..jpg

Alle rutekort er lavet af min søn Lasse Kirkegaard. Kan forstøres med museklik.

Rutekort. Det vilde USA.

Fra bogen, Det vilde USA. Kan forstøres med museklik.

© Drivingusa.dk

Fra bogen Det vilde USA, af Michael Bo Christensen

© Drivingusa.dk

Fra bogen i Antelope Canyon.

medier og læserne skriver.lillejpg.jpg

© Drivingusa.dk

USA rejseguiden Det vilde USA.

Forsiden, taget af John Fowler, er fra Coalmine Canyon, tæt på Tuba City, Arizona.

bottom of page