top of page

Little Wild Horse Canyon. Familievenlig slot canyon.

Klik på kortet.

Utah

Eventyr i flodsengen.

Ganske tæt på kendte Goblin Valley State Park, finder man den familievenlige slot canyon, Little Wild Horse Canyon. Denne Slot Canyon er dannet af kraftige regnskyl, der helt naturligt samler sig og skærer sig gennem terrænet og udhuler de geologiske lag. Over tid efterlader vandet klipperne afrundede og kløfterne dybe. 

 

Med familievenligt menes, at alle aldre kan bevæge sig ind i slot canyonen, der således er klassificeret som “nem”. 

 

Området består af Bell Canyon og Little Wild Horse Canyon. De er forbundne i et loop. Bell er middel svær og gør ruten 12 km lang. Derfor vender mange blot om, når de når Bell delen. Little Wild Horse Canyon tager ca. 2-3 timer, mens hele loopen (inkl. Bell) tager ca. 6 timer. I perioder vil man kunne støde på vandhuller, men de er som regel ikke særlig dybe. Spørg evt. forbipasserende om forholdene. 

 

Little Wild Horse er meget smuk med sine varierede kløfter, smalle som brede, med sine surealistiske og farverige striber, der afspejler de geologiske lag. 

 

Mange danskere kender slot canyons fra besøg i Antelope Canyon, i Page. Little Wild Horse Canyon kan sagtens måle sig med Antelope og så er turen gratis.

 

Det er selvsagt livsfarligt at opholde sig i sådanne slot canyons, når det regner, da vandet kan blive mange meter højt, på få minutter. I slot canyons er det som regel umuligt, at komme væk fra vandet. Forår og efterår, er er godt tidspunkt for et besøg, da der kommer kun lidt nedbør og temperaturen er udholdelig. 

 

Little Wild Horse Canyon ligger i wilderness området San Rafael Swell, der er et flot område med talrige seværdigheder. Fra politisk side er der ønske om at frede området og kalde det Jurassic National Monument.

 

Området har været beboet af indianerstammer som Ute, Paiute og Fremont og mange steder finder man petroglypher lavet af disse stammer. Se min guide til turistvenlige indianerstammer.

De små Moqui Marbles (foto t.h.) aftegninger, bliver til små runde sten, når de triller ud af Navajostenene. Indianerne mente, at de var forbundet med ondskab, fordi de eksploderede hvis de lå i et bål. De sorte Moqui sten er sjældne at finde, for de ledes væk af regnvandet.

Vandreturen gennem Little Wild Horse er blevet populær og derfor kommer der i højsæsonen og weekends flere mennesker. Parkeringspladsen bliver hurtigt fyldt op, så kom tidligt. Toilet findes her. 

 

Jeg har beskrevet andre slot canyons i Utah f.eks Antilope, Wire Pass og Willis Creek. De er alle meget forskellige. Slot canyons der står på min to-do seddel, er Leprechaun Canyon og Peek a Boo, begge i Grand Staircase Escalante området. 

 

Find vej.

Området er let at finde. Kør til Goblin Valley State Parks indgang og fortsæt godt 5 mile ad vej 1013, til du kommer til trailhead, ved parkeringspladsen. Toilet findes her. Husk at skrive dig ind i besøgsbogen. Gå en halv mil op til junction, hvor stien deler sig. Straks derefter går man ind i den flotte slot canyon.

 

Har du ikke se Goblin Valley, så snyd ikke dig selv for at opleve denne park, med tusindvis af hoodoos. 

 

Se også

Goblin Valley State Park

Crystal Geyser

Capitol Reef

Leprechaun

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Trailhead Little Wild Horse Slot Canyon.jpeg

Området ved trailhead, i San Rafael Swell.

Little Wild Horse Slot Canyon.jpeg

Hullede klipper ses overalt i området tæt på Capitol Reef.

Little Wild Horse Slot Canyon, Utah.jpeg

Disse små cirkler bliver til små Moqui Marbles, der over tid triller ud af stenlagene.

Drivingusa.dk i Little Wild Horse Slot Canyon.jpeg
Slot Canyon, San Rafael Swell..jpeg
Little Wild Horse Slot Canyon, USA.jpg

Prøv en vandretur i en slot canyon, hvor naturen er meget nærværende.

Little Wild Horse.jpeg

Tag børnene med på eventyr i Little Wild Horse Slot Canyon. 

bottom of page