top of page

Mount Rainier National Park. Vulkanen ved Seattle.

Skærmbillede 2019-06-24 kl. 08.11.14.jpg

Washington

Washingtons vartegn.

Det er som om at Mount Rainier har bestemt sig for, at være vartegn for staten Washington. Se mig, se mig…. og ja, vi ser dig. Den 4.392 meter høje vulkan, kan ses over det meste af staten. 

Den danner en utrolig baggrund for Seattle, hvorfra den tydeligt ses f.eks fra byens 184 meter høje, Space Needle.

 

Kommer man tættere på, breder Mount Rainier sig ud i fuld fluor. 6 floder, 26 navngivne gletchere, 150 vandfald, blågrønne søer, bjergrygge dækket af fyrtræer og et sandt farvetæppe af vilde blomster og talrige dyrearter, udgør USAs 5. Nationalpark.  

 

Rainier er en af flere vulkaner i Cascades bjergkæden, dannet af forskydningen af stillehavspladerne, for 730.000 år siden. Det sidste udbrud var i 1814 og med placeringen tæt på hovedstaden Seattle, håber man ikke på en gentagelse.  

Reflection Lake ved Mount Rainier er et besøg værd.

© Drivingusa.dk

Mount Rainier og Reflection Lake passer godt sammen.

© Mark Stevens

IMG_8225.jpeg

© Drivingusa.dk

Tacoma - Vandets moder.

Med sin høje placering, er parken vinterlukket. Vejene er ofte først farbare i slutningen af juni. Sneen fra toppen leverer smeltevand til de utrolige vandfald og højtliggende søer. Yakama indianerne der boede her, kaldte derfor bjerget for Tacoma, der betyder “Vandets moder”. 

 

De 30.000 Yakama indianerne bor idag i Yakama Indian Reservatet, øst for Mt. Adams.

 

Vejret kan hurtigt skifte. I 2006 faldt der på 36 timer 46 mm regn, der ødelagde veje og campingområder. Parken var lukket i et halvt år. Om vinteren får området 15 meter sne.

 

Nationalparken kan opleves fra mange sider, men den sydlige del tiltrækker mange af de 2 millioner turister, der hvert år kommer hertil. 

Trails i Paradise.

Det sydlige område hedder ikke mindre end Paradise og det har sin naturlige grund. Paradise er det sted, hvor man er tættest på Mount Rainer. Man må påregne at vejen derop, går virkelig opad via Paradise Valley Road, der er formet som et loop og leder op til et område, der er spækket med gode vandreruter og naturoplevelser. Nisqually Vista og især Skyline Loop Trail er populære vandreruter. Selv gik jeg den 10 km lange Skyline Trail, hvilket tog mig 5 timer. Den er i kategorien hård på grund af de mange højdemeter. Alligevel anbefaler jeg den gerne. Alta Vista er også en populær trail, der fører op til Panorama Point, hvorfra man bla. kan se Mount Saint Hellen og Mount Adams.

 

Kør ud af loopet og fortsæt af Stevens Canyon Road, hvor man finder Reflection Lake, der smukt afspejler Mount Rainier. Denne er parkens mest fotograferede. 

Kort efter kan man opleve Sunbeam- og Martha Falls, eller vælge det flotte søområde Bench og Snow Lake, der nåes på 20-30 minutters gang. Tag en kortafstikker af Hwy. 123 til Silver Falls Loop East Trailhead, hvor man kan se talrige vandfald.

 

Fra den østlige side er der adgang til Sunrise Visitorcenter. Herfra bør man gå op til Sourdough Ridge og opleve de flotte søer, med det blågrønne vand. Fra toppen er udsigten til Mount Rainier noget helt særligt.

 

Crystal Mountain ligger på den nordøstlige side af Rainier. Tag gondolen derop og nyd Rainier fra den højest beliggende restaurant. Om vinteren er det et højt profileret skiområde.

 

Vestlige Rainier kan ses via Mountain Meadow Road, fra den nordvestlige side. Gå fx. den timelange tur op til Tolmie Peak. Område er lidt remote, men har udsigt til flere blågrønne søer på den 11 km lange tur t/r. Er vejret gråt og regnfuld, vil jeg dog springe denne tur over, hvis formålet er at tage fotos. 

 

I Mount Rainier er der 600 campingpladser og flere lodges. Turisterne kan fiske, ride, vandre og sejle kajak. Her findes 260 miles stort stisystem.

 

Vil du prøve at nå toppen af toppen så værsgo. 10.000 forsøger årligt, men kun halvdelen fuldfører.

 

Parken er opkaldt efter den engelske admiral Peter Rainier, der var den første europæer der kom hertil.

Se også:

Olympic National Park

North Cascades National Park. 

Christine vandfaldet.

IMG_9229.jpeg

© Drivingusa.dk

På vejen op til Paradise, ser man Mt. Rainier mange gange.

© Mark Stevens

IMG_8267.jpeg

© Drivingusa.dk

Fra Skyline Loop kan man se Mt. Adams og Mt. Helen, der dog er dækket af røg fra en skovbrand.

Paradise på Mount Rainier National Park

© Drivingusa.dk

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

USA forfatter Michael Bo Christensen

Selv på en oktoberdag, kan vejret være t-shirt vejr.

Efterårsfarver på Mount Rainier.

Narada Falls, Mount Rainier

© Drivingusa.dk

Narada Falls, på vejen op mod Paradise, er et stop værd.

IMG_9243.jpeg

© Drivingusa.dk

Mount Rainer er USAs 5. nationalpark.

bottom of page