top of page

Pas, Visum, ESTA til USA

ESTA er et elektronisk ansøgningsskema, du udfylder på nettet, senest 72 timer før afrejse. ESTA giver dig ret til at rejse ind i USA, men det er ikke et visum. Det får man først, når man kommer gennem imigrationen, i den første amerikanske lufthavn man lander i. Jeg anbefaler, at du gør det i god tid, så du har en god tidsmargen, hvis noget uventet går galt. 2-3 måneder før afrejse er passende, hvis man vil gå med livrem og seler. Der har været flere sager, hvor uskyldige danskere er blevet afvist indrejse f.eks pga. af navnesammenfald med en kriminel, eller misbrug af identitet. Omvendt er det vigtigt at du er 100% ærlig i dine svar! 

 

Brug kun dette link  

Det koster 21 $. Pas på du ikke ansøger via en privat aktør. Der skal du af med ca. 500,- kr. Brug mit link i stedet.

Ny regel:

Fra 1.12.2022 skal man uploaden billedsiden af sit pas og derefter udfylder man resten. Har man en ESTA godkendelse FØR denne dato gælder ESTA en, men fra nu af er der altså en ny regel man skal være obs på! Flere oplever at de ikke kan uploade deres pasfoto, men skifter man browser går det bedre. Man kan tage et foto af passet med sin tlf. og gennem det. Upload det så når ESTA beder om det. Foto skal ligne mit eksempel (foto til højre).

Dette skal du bruge, for at lave en ESTA

- Gyldigt Pas * 

- Din adresse i Danmark

- Din mail adresse

- Adresse på første overnatnings sted i USA (fx. en hotel adresse)

- Navn og adresse på dit nuværende arbejde

- Dine forældres for-og efternavne (også hvis de ikke lever mere)

- Dit kreditkort

- Navn, tlf, mail på pårørende, hvis der sker dig noget 

* Vedr. pas. Fra 1. april 2016 skal alle rejsende have et pas med en              indbygget elektronisk chip. Se foto med mit pas og bemærk det nederste logo, som dit pas skal have.

Ingen brug af æ, ø og å i ESTA ansøgningen

Vær omhyggelig med stavningen og skriv som det fremgår af dit pas. ​

Æ skrives som "ae", ø som "oe" og å som "aa".

Kontaktperson i USA?

Hvis man ikke kender nogen i USA, kan man blot skrive det første hotel man bor på.

Spørgsmål du helst skal svare NEJ til.

1) Har du en fysisk eller psykisk lidelse; eller er du stofmisbruger eller misbruger; eller har du i øjeblikket en af ​​følgende sygdomme (smitsomme sygdomme er specificeret i henhold til § 361(b) i lov om offentlig sundhedstjeneste):

  • Kolera

  • Difteri

  • Tuberkulose, smitsom

  • Pest

  • Kopper

  • Gul feber

  • Virale hæmoragiske feber, herunder Ebola, Lassa, Marburg, Krim-Congo

  • Alvorlige akutte luftvejssygdomme, der kan overføres til andre personer og sandsynligvis forårsage dødelighed.

 

2) Er du nogensinde blevet arresteret eller dømt for en forbrydelse, der har resulteret i alvorlig skade på ejendom eller alvorlig skade på en anden person eller regeringsmyndighed?

 

3) Har du nogensinde overtrådt nogen lov i forbindelse med besiddelse, brug eller distribution af ulovlige stoffer?

 

4) Søger du at deltage i eller har du nogensinde deltaget i terroraktiviteter, spionage, sabotage eller folkedrab?

 

5) Har du nogensinde begået svig eller misrepræsenteret dig selv eller andre for at få eller hjælpe andre med at få et visum eller indrejse i USA?

 

6) Søger du i øjeblikket arbejde i USA, eller var du tidligere ansat i USA uden forudgående tilladelse fra den amerikanske regering?

 

7) Har du nogensinde fået afslag på et amerikansk visum, som du har ansøgt om med dit nuværende eller tidligere pas, eller er du nogensinde blevet afvist indrejse i USA eller trukket din ansøgning om indrejse i en amerikansk indrejsehavn tilbage?

 

Hvis ja:

hvornår?

hvor?

 

8) Har du nogensinde opholdt dig i USA længere end den optagelsesperiode, som den amerikanske regering har givet dig?

 

9) Har du rejst til eller været til stede i Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen den 1. marts 2011 eller senere?

Har du været på Cupa før 12 januar 2021? Har du været på Cupa efter 12 januar 2021, skal du ikke lave denne ESTA ansøgning og søge visum på ambasaden i København. Ventiden til dette er ofte flere måneder lang!

Andre spørgsmål:

Er du medlem af CBP Global Entry Program? Det er man kun, hvis man personligt har søgt og fået denne helt særlige indrejsestatus. 

Mellemlander du i USA, er du i transit og skal lave ESTA.

Derudover bliver du spurgt, om du er udbyder af sociale medier facebookgrupper osv. Disse spørgsmål er frivilligt, om du vil besvare.

Gem dit ansøgnings nummer, inden du betaler og sender ansøgningen. Der går nu officielt min. 72 timer, inden du får svar, men ofte får man det langt hurtigere. Du får ingen besked om det, men skal selv checke det, på samme sted som du ansøgte det. Her skal du bruge dit pas nr. og ESTA ansøgnings nr.

Det er ikke et krav at medbringe ESTA i papirform. Jeg har dog alle mine svar liggende på en sky.

ESTA for en gruppe

Er man en familie, kan man nøjes med at lave een ansøgning for alle og dermed spare penge.  

 

ESTA tager ca. 20 min at lave.  Alle personer, også børnene, skal der laves ESTA på. Den er gældende i 2 år. Får du i perioden et nyt pas, skal du lave en ny ESTA. Laver du fejl i ESTA, skal du lave en ny ESTA. 

 

I lufthavnen

Du får først endeligt visum når du møder immigrationen i lufthavnen. I immigrationen, som alle ikke-amerikanere sluses igennem, møder du immigrationsofficeren. Han tar et foto, finger- og håndfladeaftryk af dig, og

stiller det klassiske: "Business or pleasure" ? 

 

Svar venligt og korrekt på alle spørgsmål.   

Skal man rejse videre med indenrigsfly, må man påregne at visum kan tage temmelig lang tid, da der ofte en lang kø. Jeg anbefaler at du har 2-3 timer til rådighed, hvis du skal videre med et andet fly. Skal du rejse videre med fly, skal du selv samle din bagage op og gå gennem tolden. Herefter skal du sende den videre med det flyselskab du skal rejse med. Her kan der også være kø! 

Regler og rutiner omkring sikkerheden i lufthavne og indrejse i USA, ændres løbende. Lige nu er der nye tiltag, der ændrer immigrationsproceduren i amerikanske lufthavne, hvor man selv skal indtaste forskellige oplysninger.  

Told deklaration

I flyet skal man udfylde US Custom & Border Protection deklaration, der er en told deklaration, hvor man påtegner om man medbringer mad, store værdigenstande eller kontanter over 10.000$ m.m. Da det er juridiske dokumenter, bør man udfylde dem med omtanke.

Her skal du bruge en kuglepen, pas, flybilletten og den adresse man først skal være på i USA.

Se også min opdaterede liste over coviddokumenter m.m som man SKAL medbringe til rejsen!!

Tip:

Køen til immigration er ofte lang. Når du har forladt flyet, så sæt det lange ben foran. For hver rejsende du overhaler, sparer du tid i køen.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

ESTA kontrol i USA, drivingusa,dk, roadtrip

© drivingusa.dk

Det tar ofte lang tid at stå i kø ved imigrationen i USA. Denne dag tog det 1:30 min. Derefter tog det 10 min at finde bagagen og sende den videre. 10 min kø ved United Airlines for at få boardingkort. 20 min. for at komme til næste gate. Skal jeg rejse videre, sætter jeg altid 2-3 timer af til transfer. 

Et dansk pas

© drivingusa.dk

Dansk pas med elektronisk chip, har nederst et lille ikon 

© drivingusa.dk

Mobilfoto til ESTA.

Tag et mobilfoto og gem det til upload til ESTA.

Tolddeklaration til USA, drivingusa,dk, roadtrip

Told og varedeklaration udfyldes ikke nødvendigvis i flyet, men elektronisk i lufthavnen. Spørgsmålene er stort set de samme.

Afrejse fra Billund lufthavn

© drivingusa.dk

Klar til afgang.

Indrejse til USA via Canada.

© drivingusa.dk

Indrejse fra Canada.

Destination tavle i Billund lufthavn

Klar til afrejse.

© drivingusa.dk

Drivingusa på tur.

© drivingusa.dk

I USA rejser starter rejsen ved den terminal, hvor flyselskabet er.

© drivingusa.dk

KLM fra Billund, med Drivingusa

© drivingusa.dk

God tur.

bottom of page