top of page

Chicago. Perle ved Michigansøen.

Klik på kortet

Illinois

Guide til Chicago

Lad det være sagt med det samme. Chicago kan på alle måder måle sig med New York og endda mere til. Byen har charme og sjæl. Blues og jazz. Byens fantastiske skyline skal ses fra bådture på Chicagofloden, Millennium Park, eller fra havneområdet ved Navy Pier.

Tag f.eks en tur på floden med vandtaxi en halv times tid, fra Union Station til Navy Pier, eller den 90 minutter guidede "Arkitekt Tour". Senere på dagen kan du gå den modsatte vej på River Walk der følger floden. Her er der rig mulighed for at få en drink og se på byens liv ved floden.

 

Nany Pier er en over 100 år gammel mole, der har tilhørt den amerikanske flåde. Her internerede man bla. desertører der ikke ville i krig. I dag er det et attraktiv forlystelsesområde med restauranter og aktiviteter for børnene, f.eks det store pariserhjul Ferris Wheel og Childrens Museum. Fra molen afgår der flere forskellige slags bådture ud på enorme Lake Michigan.

 

Downtown Chicago er præget af den legendariske togbane The Loop. Toget kører to etager over vejene og er kendt fra mange film.

 

Skal du shoppe i downtown er Michigan Ave. stedet at gå hen. Det hyggelige strøg kaldes også for The Magnificent Mile. Chicago har også et kæmpe Outlet Mall i udkanten af byen, med alle de kendte mærker inden for sko og tøj m.m. Der går bus og toget derud.

Chicago er iøvrigt ikke så dyr som de fleste storbyer. Selv downtown kan man bo til rimelige priser.

 

Chicago bedste rooftop

John Hancock building, hvor du kan spise eller gå i baren på 96. etage, mens du nyder udsigten over byen. Gratis entre, men højere priser på mad og drikke. Indendørs observationsdeck. Se video herfra.

Sears Tower, hedder nu Willis Tower, men folk kan ikke lide det nye navn og bruger derfor stadig det gamle. Her finder du mod betaling det indendørs observationsdeck. 

 

Spis frokost på Harry Carays restaurant på Watertower Place (Michigan Ave.). Han var en legendarisk baseball kommentator. Efter frokost kan du bruge regningen som billet til et mindre, men sjovt sportsmuseum.

 

Chicago har flere parker, f.eks Lincoln Park med Zoo, Grant Park der ligger ned til søen og som er den park hvor Barack Obama holdt sin berømte sejrstale. Millennium Park er især kendt for The Bean, "bønnen", denne sølvfarvede skulptur hvor i man kan se Chicagos skyline. Bønnen hedder The Cloud Gate og er lavet af Anish Kapoor. 

 

En dag på stranden er også muligt. Ved Micigan søen er der flere offentlige sandstrande, tæt på den trafikerede vej, der ligger lige ud dertil.

Som i andre storbyer har Chicago også sit Chinatown, Little Italy m.m.

Man kan trygt færdes rundt i byen, men hold dig fra syd/sydvestbyens områder omkring Englewood og Garfield Park. I ugen hvor jeg var i Chicago var der 66 skudepisoder og 2000 er blev ramt af skud i første halvdel af 2016, primært i disse områder.  

 

Union Station er byens flotte og hektiske togstation. Den bør ses. 

 

Chicago har mange museer, hvoraf flere er gratis. Se f.eks Chicago historiske museum, der byder på fortællinger om byens dramatiske historie, lige fra branden der i 1871 ødelagte det meste af byen, til forbudstidens storgangster Al Capone, eller om byen der blev

hovedstad for jazz og blues musikken. 

Den blæsende by

Chicago kaldes The Windy City. Årsagen skyldes dog ikke så meget vejrmæssige forhold, selvom blæsten fra nord kan være bidende kold

om vinteren, når den fejer ind over søen. Tilnavnet skyldet i højere grad

et særligt politisk forhold, eller jalousi mellem New York og Chicago. Da Chicago i 1893 blev vært for World Fair, lagde man vægt på at denne skulle være langt større end den New York år tidligere havde afholdt.

New Yorkerne blev sure og mente at Chicago pustede sig op. Derfor navnet The Windy City.

Skyskraber i Chicago. Hancock , Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

Nordbyen fra Hancock Building observationsdeck

Bønnen i Chicago. The Bean, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

The "Bean", (Cloud Gate) i Millennium Park. 

Downtown Chicago. Sejltur Chicago, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

Chicago river. 

Højjernbane i Chicago. The loop, Roadtrip ruter og nationalparker i USA
"The Loop", elevated train

 © drivingusa.dk

Chicago togstation. Union Station, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

Union Station

 © drivingusa.dk

Downtown Chicago, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Crown Fountain

 © drivingusa.dk

Skyline Millennium Park,Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

Skyline fra Millennium Park
Skyline Navy Pier, Chicago,Roadtrip ruter og nationalparker i USA

 © drivingusa.dk

Skyline fra Navy Pier
bottom of page