top of page

Snow Canyon

State Park

Utah

Klik på kortet.

At kalde en State Park i Utahs ørken for noget med sne, er lidt af en tilsnigelse. I skrivende stund, julen 2016, er der 23 grader om dagen i Snow Canyon. Hvordan hænger det sammen?

Den danske forbindelse

Snow Canyon er opkaldt efter mormon bosætterne Lorenzo og Erastus Snow. Erastus var en ledende skikkelse i “De sidste dages hellige”, i mormonbevægelsen der i 1800 tallet prægede Utah. Kort forinden havde han iøvrigt boet i Danmark i flere år, udsendt som apostel. Læs mere om mormonernes historie her.

 

Langt tidligere var her naturligvis indianere. Anasazi indianerne var meget udbredt i sydvest USA og levede der helt tilbage til år 200 og tusind år frem. I 1200 tallet overtog Paiute indianerne området til indsamling af føde, indtil mormonerne tilfældigt var i området for at søge efter kvæg, der var forsvundet. Mormonerne har været her lige siden. 

 

Snow Canyon ligger tæt på St. George, nordøst for Las Vegas, i et område hvor naturoplevelserne står i kø. I nærheden finder man Zion nationalpark, Coral Pink Sand DunesValley of Fire, Yant Flat og Red Canyon. 

 

Mange turister syntes Snow Canyon ligner Zion nationalpark, blot med langt færre mennesker. Jeg er ikke helt enig, men området ér virkelig særdeles varieret og utrolig kønt. Parken er med sine 4 kilometers længde, til at overskue. Her findes tillige gode cykelruter.

 

I området finder man store arealer af sandbanker, forstenede sandbanker med forstenede jern, der stikker op af jorden. Mindre slot canyons tiltrækker ikke mindst børnene.

 

På trods af at vi er i et ørkenområde, lever her mange dyr f.eks den behårede skorpion, prærieulv, Mojave sidewinder, rød-plettede tudse, Utah gekko, vandrefalk og mange flere.

 

Mange vandremuligheder

Snow Canyon byder på mange vandremuligheder:

 

Jennys Canyon, der er en slot canyon er lukket i april og maj for at beskytte fuglelivet der. Ruten er kun 1 km lang. Der er mange skulpturelle klipper og gode udsigtspunkter.

 

Whiptail Trai er en 9 kilometers tur i dalen, er velegnet til cykelture, jogging m.m. 

 

Johnson Canyon, Sand Dunes og White Rocks Trail kan anbefales. Sidstnævnte munder ud i et amfiteater af de hvideste sandsten.

Tag Moqui Marple Trail fra p-pladsen ved Butterfly Trail og led efter Moquis, der er små stenkugler, der er udvasket af Navajosandstenene. "Moqui" er et Hopi-ord, der betyder "kære afgåede". Ifølge Hopi-traditionen vil dødes ånder lege med "marmorkuglerne" om natten og efterlade dem om morgenen for at berolige de levende.  

 

De bedste udsigtspunkter er i den nordlige ende af Snow Canyon. Følg Lava Flow Trail, ved Hwy. 18 krydset.

 

Hele området ligger højt (1100 til 1600 meter), hvilket er typisk for Utah. Life Elevated, er mottoet. 

 

Flere film har brugt Snow Canyon som kulisse, f.eks Butch Cassidy and Sundance Kid, The Electric Horseman, og Jeremiah Johnson.

Se også:

20 minutter nord for Snow Canyon, ligger Mountain Meadow Massacre Site, et mindested for en massakre på 140 nybyggere, begået af mormonerne og bla. ledet af John D. Lee, kendt fra Lee's Ferry.  Læs mere her

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Erastus Snow.jpg

Snow Canyon er opkaldt efter mormonen Erastus Snow.

Snow Canyon State Park, Utah.jpg

Sanddunes, findes her. Både de bløde og forstenede.

Overraskende god lille statspark.

Drivingusa.dk i Snow Canyon statspark.jpg

Området er meget varieret. Flere film er optaget her.

Moqui Marples i Snow Canyon.jpg

Moqui sten "udvaskes" af klippen og kan findes på jorden .

Slot Canyons i Snow Canyon USA. Drivingusa

Jennys Slot Canyons er utrolig spændende at vandre i. 

"Vilde heste" i Snow Canyon.jpg
bottom of page