top of page

Michael Bo Christensen

Redaktør, forfatter, rejseskribent, guide og foredragsholder.

"Fascinationen er mit kompas"!

Medlem af:

Min hjemmeside, der gik i luften 1 maj 2016, er først og fremmest ment som en inspirations side. Jeg præsenterer især nationalparker, monumenter, naturoplevelser og historiske steder. Da mange af mine destinationer ligger i indianerreservaterne, er min side også ment som en guide til disse. Du finder desuden ideer til hvordan, man i praksis gennemfører et roadtrip.

Jeg giver mine erfaringer videre, til dig der gerne selv vil planlægge din egen amerikanske drømmerejse. Uanset om du selv klarer alt via nettet, eller har et rejseselskab i ryggen, er det godt at vide hvilke muligheder man har og hvilke steder og seværdigheder, man kan vælge til eller fra.  

 

Jeg tiltrækkes af landets ubeskrivelige naturoplevelser og dets altid hjælpsomme og imødekommende befolkning. USA er min generations musik- og tv kulisse og derfor altid spændende at gense på det helt store lærred.

Min første rejse var Nord/Syd i 1975 og jeg har nu rundet rejse nr 26. Jeg har besøgt 33 stater. 

Jeg er ekspert i nationalparker og andre naturparker. Jeg har en stor viden om indianske reservater og de naturskatte man finder der.

Meget uamerikansk, er alt på mit site gratis. Jeg er fuldstændig uafhængig og henviser kun til selskaber jeg selv benytter. Vil du støtte mit arbejde, så del mine opslag, gør reklame for mit site, eller køb min bog. Fra sommeren 2023 er jeg pensionist. Mit USA projekt er blot en hobby.

Medier, der er tilknyttet Drivingusa.dk:

Facebooksiden drivingusa.dk er tiltænkt rollen som Blog. Her finder du artikler om at rejse og leve i USA, fotoserier, rejsebeskrivelser fra roadtrip, video updates m.m.

https://www.facebook.com/Drivingusa.dk/

Du kan selv oprette opslag om f.eks egne erfaringer med roadtrips osv. på Facebookgruppen USA Forum, som jeg administrerer. 

https://www.facebook.com/groups/916395645368631?locale=da_DK

 

På min Youtube kanal finder du 195 videoer fra mine rejser.

https://www.youtube.com/channel/UCxS1O-h6XXZhtYeQVhYuM5A/videos

På Instagram har jeg over 500 opslag.

https://www.instagram.com/drivingusa.dk/?hl=da

 

På Flickr bidrager jeg med 250 inspirerende fotos.

https://www.flickr.com/photos/160937349@N02/?

På mine rejser fylder jeg gerne bilen op (max 4 pladser). En sådan tur bygger på deleøkonomi. Læs mere på www.amerikaguiden.dk

Presse:
Politikken.dk/rejser: Anmeldelse af drivingusa.dk 
Politikken.dk/rejser: Mit bedste bud på roadtrip rute  
Bidrag til rejsekampagne: På roadtrip. Dag 5
Jyllands Posten: Roadtrippin' (Anmeldelse)
Julerejsekalenderen: Utah. Life Elevated
Jyllandsposten: Omtale 
Århus Stiftstidende: Omtale 

Stand By: Dansk hjemmeside om nationalparker

Skanderborg Lokalavis: Omtale

Jyllandsposten: På knæ i Navajo reservatet (artikel)

Guide-Usa.dk: Omtale

Rejsrejsrejs.dk: Omtale og talrige artikler

Politikken: Foto bidrag

CANUSA: Artikel "Små perler i det store land"

Backpacker Planet: Roadtrip for backpackere 

Århus Onsdag: Omtale af foredrag

Horsens Folkeblad: Omtale af foredrag

Odder Avisen: Foredrag

Rejsespion: Interview

Forlaget Turbine: Omtale af Det vilde USA

Ritzaus Bureau: Pressemeddelelse om bog

Kristeligt Dagblad: Bogomtale

Jydske Medier: Bogomtale

Bogsyn: Boganmeldelse "Det vilde USA"

Luksus. Land: Boganmeldelse

24NYT: Omtale af udgivelse

NAFF|Bookaward: Nominering af årets rejsebog

Redaktør & forfatter MIchael Bo Christensen, www.drivingusa.dk

Blue Canyon i Arizona. 2017. 

© Drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Michael Bo Christensen.Forfatter til bogen Det vilde USA.jpeg

På kanten af Grand Canyon West.

© Drivingusa.dk

Det vilde USA, skrevet af Michael Bo Christensen.jpeg
"Det vilde USA" (306 sider) på forlaget Turbine.
På bagsiden står der:

Den amerikanske natur er enestående. Et landskab ladet med dramatik og brutal skønhed, med høje bjerge og dybe canyons, brusende vandfald og klippefyldte ørkener. 

Denne bog tager dig med på eventyr i området omkring Coloradoplateauet, som breder sig over staterne Arizona, Utah, Colorado og New Mexico. Området er hjemsted for verdensberømte nationalparker som Grand Canyon og Zion, men rummer også utallige mere ukendte naturperler.

USA-ekspert Michael Bo Christensen præsenterer syv spændende roadtrip-ruter og deler undervejs ud af sin store viden om både kendte og hemmelige steder, og om landets kontrastfyldte kultur og turbulente historie. 

Bogen er rigt illustreret med fantastiske fotos af stederne, der i samspil med forfatterens anekdoter og levende beskrivelser må vække rejsefeber hos enhver. 

 

Pris 180 kr + fragt på Pricerunner.  eller som E-bog på 140 kr på forlaget Turbine.

Skærmbillede 2024-04-25 kl. 09.29.48.png
Amerikanske postkasser

Har du brug for hjælp:

Har du brug for råd og inspiration, vedr. dit næste roadtrip, så send en mail. Det koster som sagt ikke noget. Jeg svarer gerne på spørgsmål, der måske ikke lige er til at google. Rutelægningen kan f.eks godt drille. Send mig din rute, hvis du vil have hjælp, eller inspiration. Jeg foretrækker at lave rådgivningen over telefonen, da det bedre, lettere og hurtigste. Det er bedst hvis I er flere der lytter med. Fx tager én af jer notater, mens den anden sidder ved PC. Disse samtaler tager ofte godt en times tid og derfor skal de aftales med mig. Jeg har som regel flere samtaler om ugen, så skriv trygt.

Fortæl mig hvem I er, når I skriver, for så bliver mine råd bedre. Fortæl mig om I er 1. gangs rejsende. Har I børn med og hvor gamle er de. Rejser I på low-budget eller har I økonomisk råderum. Er I til natur og vil I gerne vandre f.eks 10 km på en dag. Er I eventyrlystne, eller mere "kør-se-kør" turister. Vil I blot se de store seværdigheder, eller vil I også prøve ukendte steder. Hvad vil I gerne se og hvormange dage har I. Vil I gerne se så meget som muligt, eller er I på udpræget ferie-slow-mode. 

En del henter inspiration på mit site og lader efterfølgende et rejsebureau klare resten, eller dele af det. Det er mig underordnet, da jeg jo ikke har noget til salg. Selv køber jeg en pakkerejse med fly og bil, ved et rejsebureau.

Kan du lide sitet, så fortæl andre om det. Send mig gerne en hilsen, et spørgsmål, eller kommentar. Det kan gøre mit site bedre. Mail: kontakt@drivingusa.dk og telefon 61309148 (aften og weekend).

Meget uamerikansk, er alt på mit site gratis. Jeg er fuldstændig uafhængig og henviser kun til selskaber jeg selv benytter. Jeg bruger derfor ikke reklamer og jeg benytter ikke affiliate links. 

Råd og vejledning af USA ekspert MIchael Bo Christensen.

Få råd og vejledning af USA eksperten Michael Bo Christensen.

Tak til..

På mit site finder man fotobidrag fra samarbejdspartnere, medrejsende og andre flinke folk. Disse er jeg meget taknemmelig for, da jeg ikke slæber rundt på eksklusivt fotoudstyr, eller venter i timevis på det helt rigtige lys til mit billede. Mit udstyr er småt og kompakt, så jeg kan have det på mig, når jeg kravler rundt i landskabet.

En ganske særlig tak for fremragende fotobidrag af Thomas Galenbeck,  

Jeg takker desuden for fotobidrag fra Jytte Qvist, Bente Boesen, John Knudsen, Max Feingold, Jim Thorup, Jane og Rene Boe, Keith & Denise, John Fower m.fl, som har stillet deres fotos til rådighed fra steder, jeg ikke selv har brugbare fotos fra. Deres navn og © er påført hvert billede og må ikke benyttes. 

Alle fotos og tekster er omfattet af Copyright ! Ønsker du at benytte mit arbejde, er dette, efter skriftlig aftale, muligt. 

Forfatter Michael Bo Christensen.

"USA - Nationalparkernes land. Fra Yellowstone til Death Valley" 

Forlaget Turbine 2024. 310 sider. 

Med Nationalparkernes Land kompletterer Michael Bo Christensen sit samlede bud på det vestlige USA’s mest seværdige naturoplevelser. 

Guidebogen tager dig med på rejsen gennem 13 stater, heriblandt Californien, Wyoming, Oregon, Colorado, Utah og Texas, hvor Michael guider rundt i nationalparker og naturskønne områder. 

Bogen er bygget op om 5 ruter, der bringer læseren til naturfænomener, så som aktive vulkaner, drypstenshuler, regnskove, gletsjere, hoodoos, mamuttræer, gejsere og kogende mudderhuller. 

Med ruterne og destinationernes gps-koordinater er det let at gå i Michaels fodspor, når man fx skal finde vej til naturparkernes bedste vandreruter. 

Vil man besøge kendte nationalparker som Yellowstone, Yosemite, Death Valley, Rocky Mountains, eller tage på roadtrip af Californiens Highway One, er Nationalparkernes Land en oplagt guidebog.

Langs ruterne støder man på ghost towns, underjordiske atombunkere, berømte slagmarker, historiske mindesmærker, samt talrige steder hvor danske indvandrere har sat synlige spor på det forjættede lands historie. 

Her får stederne liv og sjæl, når de udsættes for Michael Bo Christensens fortællelyst og anekdoter fra hans 26 USA rejser.

Foredrag om USA:

Fra storbyen til nationalparken !

Jeg kan bookes til foredrag, på arbejdspladsen, foreninger, klubber, biblioteker, sociale, mediegrupper f.eks Facebookgrupper, personaleforeningen m.m.

Michael Bo Christensen, foredrag med www.drivingusa

Foredrag på Højbjerg Bibliotek 

Foredrag 2019.jpg

Foredrag på Elværket i Åbyhøj.

Michael Bo Christensen i interview med Hualapai indianer.jpeg

Interview med Hualapai talskvinden Lana Lee.

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Michael Bo Christensen kører gennem Chatedral Valley.

© Drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

På vej på nye eventyr. Her i Chatedral Valley.

© Drivingusa.dk

bottom of page