top of page

Præriebyen Cody

Wyoming

Klik på kortet.

Til rodeo i Buffalo Bills gamle by.

Besøger man Yellowstone nationalpark, bør man sætte en ekstra dag af til, at besøge byen Cody, der ligger en times kørsel øst for parken. Turen dertil, gennem Shoshone National Forest, er grund nok, i sig selv. Man kører langs Snake River gennem det bjergede og grønne område. Kort før Cody passerer man den flotte sø i Buffalo Bill State Park.

 

I Cody finder man flere interessante seværdigheder, hvis man er fascineret af det gamle westen. 

Old Trail Town, Stampede Rodeo og Buffalo Bills museum. 

 

Old Trail Town er en samling af historiske bygninger fra sidst i 1800 tallet. De gamle huse er indsamlet fra området og genopført som by, i Cody. Husene rummer alt, lige fra almindelig beboelse, til butikker og værksteder. 

 

Flere af husene har historisk betydning. En bjælkehytte tilhørte Crowindianeren Curly, der var spejder for General George Armstrong Custer. Curly nåede væk fra hæren, kort før slaget på Little Big Horn i Montana, i 1876.

 

Et af husene blev brugt som skjulestedsted af Butch Cassidy og Sundance Kid. I Hole-in-the-Wall huset, kan man se skudhuller, der angiveligt stammer fra skyderier, efter et bankkup i Red Lodge.

 

Man kan ikke sige Cody, uden at sige Buffalo Bill. Midt i byen ligger Buffalo Bill museet. Da jeg første gang så det enorme skilt på indgangspartiet tænkte jeg, at det var overdrevent stort. Museet er imidlertid gigantisk og aldeles imponerende. Her finder man alt det man forbinder med det vilde westen. Tag børnene med og sæt god tid af til besøget. 

 

Buffalo Bills liv var særdeles bemærkelsesværdigt. Han var gennem sit liv både spejder for den amerikanske hær, red på Pony Expressen, var bisonjæger, showman og endte med at holde foredrag på læreranstalter om livet på prærien. Han opførte flere museer herom. Han boede i Cody området i flere år. 

 

En af byens store attraktioner er “Codys Stampede”. På det store stadion opfører man sommeren igennem, Rodeo i særklasse. Det kan virkelig anbefales. Showet har alle de elementer der indgår i et rigtigt rodeoshow. Man starter naturligvis med at synge The National Anthum. Herefter går det løs i højt tempo med at fange kalve, ride rodeo på heste og tyre, lasso kast og temporidning. Cowboys rider for at samle point til at kvalificere sig til større stævner og titler. Tag børnene med til dette ikoniske show. De vil elske det. I 2023 er der rodeo hver aften i hele juni, juli og august. 

 

I Cody er der dagligt opgør mellem cowboys, der på åben gade skyder løs. 

 

Hele staten Wyoming emmer af “The Great Plains”, de store vidder på prærien. Lige meget hvor man befinder sig, er scenariet som taget fra en gammel Western film. 

 

I Wyoming, Montana og South Dakota trekanten møder man stadig Crow og Cheyenne indianere, i et område der rummer mange tragiske begivenheder, f.eks Little Big Horn. Besøg gerne Black Hills og byen Deadwood, der minder meget om Cody. Bestil en whisky på bar Nr.10, hvor Wild Bill Hickok blev skudt, mens han spillede poker og hyggede sig med Calamity Jane. Calamity Jane optrådte i en periode i Buffalo Bills omrejsende cirkus. Både hun og Bill ligger begravet i byen. Deadwood er en gammel mineby og har også Rodeo og daglige skud dueller, mellem cowboys.

Tidsforbrug: En hel dag.

Tip:

Se min Guide til indianerreservaterne

Se også:

Devils Tower

Devils Kitchen

Bighorn Canyon

Little Big Horn

Mount Rushmore

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Old Trail Town i Cody, er et besøg værd.

© Drivingusa.dk

Old Trail Town i Cody, er et besøg værd.

Tag på ridetur i udkanten af Yellowstone.

© Drivingusa.dk

Tag på hesteryg i udkanten af Yellowstone.

Rodeoshow hver aften i Cody.

© Drivingusa.dk

Rodeoshow hver aften i Cody. Tag børnene med.

Buffalo Bill museet i Cody.

© Drivingusa.dk

Buffalo Bill museet er på alle måder imponerende.

Duel i Deadwood

© Drivingusa.dk

Gunfight i guldgraver byen Deadwood, South Dakota.

Old Trail Town var skjulested for Butch Cassidy og Sundance Kid.

© Drivingusa.dk

Old Trail Town var skjulested for Butch Cassidy og Sundance Kid.

bottom of page