top of page

Olympic Nationalpark

Skærmbillede 2019-07-06 kl. 22.08.17.jpg

Washington

3 nationalparker i een.

Et besøg i Olympic Nationalpark, er som at komme til en anden verden, eller rettere, til andre verdener. Olympic består af hele tre områder, i hver deres økosystem.

Høje bjerge, tempereret regnskov og en unik kyststrækning ved Stillehavet, er summen af denne nationalpark. Området er på UNESCO verdensarvsliste og 95 % er udlagt til wildernes.

 

Quillayute - og Hoh indianerne levede godt i området, indtil de hvide europæere kom hertil. Hoh bor i dag i reservatet ved Hoh flodens udmunding. De har sikker kaldt området noget logisk, men det blev en engelsk søofficer, der i 1788 navngav området Olympus, efter de græske guder. 

Den amerikanske præsident Theodore Roosevelt var en stor fortaler for naturbevarelse og han udråbte i 1909 området til National Monument. 29 år senere blev området opgraderet til nationalpark af præsident Franklin Roosevelt og den amerikanske kongres.

Mount Olympic

Mount Olympic er 2432 meter og har hele desuden 8 gletchere bla. Glacier Meadows og Blue Glacier.  Talrige andre bjergtinder rager op i parken og Mount Constance kan ses helt fra Seattle, der ligger 3 timers kørsel væk.

 

Den bjergrige del af Olympic, ses fra Hurricane Ridge, der ligger i den nordlige del af halvøen. Fra Port Angeles er der kun 20 miles op til området, der er opkaldt efter sine hyppige og intense storme. Vejret på Hurricane Ringe er ret uforudsigeligt og man skal være forberedt på sne, på alle tider af året. Man bør bestemt tage derop, for panoramaudsigten er fantastisk. Vil man vandre, bør man tage Hurricane Hill Trail på 2,5 km, hvor man går på bjergryggen. Om vinteren er området et populært skisportssted.

Regnskoven Hoh

På den vestlige side finder man noget så særpræget, som en tempereret regnskov. Hoh Rainforest skal tages helt bogstavelig, for her falder der 3 meter regn om året. Regndage er derfor helt almindelige og passer godt til oplevelsen af vegetationen.

 

Skoven kan godt virke lidt uhyggelig, med træernes grene der filter sammen og det svulstige mos, der danner fantasifulde udtryk.

 

Regnskoven er præget af nåletræer og bunden er dækket af bregner. En god trail går til Marymere Falls, hvor man ender ved det fine vandfald.

Selv gik jeg den populære Hall of Mosses og Spurce Trail, tilsammen 4,5 km. Ruten, der også inkluderer bredden af Hoh River, viser parken fra sin bedste side.

Ved Hoh kan man campere og mon ikke de fleste vil sove godt til lydene fra regnskoven?

Tidevandet ved Ruby Beach

Fra regnskoven er der ikke langt til Stillehaves rå bølger, der kan opleves f.eks ved Ruby Beach. 

Stranden er fyldt med nøgne træstykker, der er drevet i land og små klippeøer rager op tæt på brændingen

På grund af tidevandet, kan man se farverige søstjerner, når vandet trækker sig tilbage. 

Spejder man ud over vandet, er det ikke usandsynligt, at man kan spotte spækhuggere og sæler.

“Hvalstien” går lige forbi Kalaloch, Rialto og Shi Shi Beach og kan ses i perioderne april-maj og oktober-november.

Læg mærke til “Tree of Life”, på Kalaloch Beach, der står helt undermineret, med ganske få rødder der når jorden. Fortsætter man sydpå langs havet, vil man opleve hvor ensomt her er, for her er stort set ingen bebyggelse, eller veje der fører til kysten. 

 

Nationalparkens søer er meget rene, så man kan se dybt ned gennem det krystalblå vand. Søer som Lake Cushman og Lake Crecent er meget besøgte og må bruges til fiskeri, svømning og kajak.

 

Sydvest for Lake Crecent kan man sidst i oktober, start november, se soho laksen springe i Sol Duc River. Gps. 48°01'22.8"N 123°55’24.6"W

 

Olympic nationalpark er ret stor og tager 2 dage at se. 

Se også:

Mount Rainier National

North Cascades National Park

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Hurricane Ridge. Vyn Raskopf.jpg

© Vyn Raskopf

Fra Hurricane Ridge ses Mount Olympus og det bjergrige landskab. 

Hoh Rainforest. Olympic National Park

© Drivingusa.dk

Den tempererede regnskov får 3 1/2 meter regn om året.

© Mark Stevens

Tempereret regnskov i Olympic National Park

© Drivingusa.dk

Klippeøer i Stillehavet. 

Olympic National Park, Washington

© Drivingusa.dk

Tidevandet gør de farverige søstjerner synlige.

Hoh River i Olympic National Park

© Drivingusa.dk

Hoh River mellem bjerge og regnskov.

© 

Ruby Beach i Olympic National Park

© Drivingusa.dk

Ruby Beach på en grå oktoberdag.

Søstjerner ved Ruby Beach. Thomas Galenbech.jpeg

Soho laksen springer her ved So Duc River.

© Mattia Panciroli

bottom of page