top of page

Peek a Boo Slot Canyon

Skærmbillede 2019-05-26 kl. 11.25.58.jpg

Utah

3 Slot Canyons i et loop.

De der har prøvet at vandre i Slot Canyons, kan ikke få hænderne ned. Jeg selv inklusive. I disse snævre kløfter, dannet af vand, venter der konstant overraskelser, lige rundt om hjørnet. Man ved aldrig helt hvad man møder. Vand, mudder, en slange, en forhindring, eller en åbenbaring.

 

Ens stemme forandres af de hårde stenflader, der ofte fortsætter højt til begge sider. Farverne, kontrasterne og den påvirkning vandet gennem masser af år har afrundet klipperne. Jo, her har jeg hjemme. Live and let hike!

5 miles fra Escalante, ad Scenic Drive Hwy. 12, svinger jeg ned af Hole in The Rock Road. Vejen er som regel nem at køre på og man kan meget af vejen nemt køre 70 - 80 km/t. 

 

Hole in The Rock Road er berømt for talrige naturoplevelser:

Zebra og Tunnel slot Canyon er relative korte og temmelig snævre slots. Man støder ofte på vand, når man går derind. Vand til livet forståes. Navnet Zebra kommer fra de flotte striber i kløften. 

 

Devils Garden er en serie af fremragende stenformationer, som jeg ikke har set magen til nogen steder. En enkelt arch er her også.

 

Dancehall, er en større alkove, hvor mormonerne holdt fest. De søgte en vej ned til Lake Powell. En af deres ledere Jacob Hamblin, har fået opkaldt en af de flotteste marches i området. Jacob Hamblin Arch, kræver tid og kun få tager turen som en dagstur.

 

Efter 1 times kørsel (26 miles) gør man stop ved den fælles trailhead for Dry Fork Narrows, Peek a Boo og Spooky Slot Canyon. Har man en 4WD kan man fortsætte endnu en mil. 

 

Peek-a-Boo og Spooky hænger sammen i et loop, omend man skal gå et mindre transport stykke i det åbne landskab, når man går fra a til b (se kortet). 

Peek-a-Boo starter med en 4-5 meter høj entre. Når man får sat hænder og fødder rigtigt, kan alle klare det. Dette er turen største forhindring. Denne Slot Canyon er meget kringlet og virkelig en fotografisk perle. Der skal kravles, mases og ind i mellem skal maven trækkes helt ind, når man skal forcere de smalle kløfter. Turen er mere sjov end egentlig svær. Medbring kun en lille rygsæk, for her er ikke meget plads. 

 

Talrige steder kan man gemme sig for hinanden og lege “Titte Bøh” legen, som man gør med små børn. Heraf stammer navnet Peek-a-Boo!

 

Giv dig tid til at mærke de glatte sandsten og se de små runde sten der kæmper for at trænge ud af Navajo sanstenene. De kaldes for Moqui Marples og er lette, da de hule indeni.   

 

Spooky er naturligvis noget mørkere, men stadigvæk sjov.

 

I loopet kan man komme til at gå ind på sporet mod Brimstone Gulch. Dette undgåes ved at holde til højre under hele loopet. 

Dry Fork

Man bør absolut opleve Dry Fork, der ligger tæt på det sted hvor loopen afsluttes. 

Dry Fork er rimelig bred og let at gå i. Væggene er 10-14 meter høje og kaldes også narrows istedet for en Slot Canyon. I Dry Fork går man samme vej tilbage.

Hele området er blevet populært, så forvent at se andre vandrere. Generelt er der godt skiltet.

Check vejret INDEN du går ind i en Slot Canyon:

På Bureau of Land Management (BML) visitorcenteret  W Center Street, Cannonville, Utah 84718. Tlf. 435-826-5640, kan man få info om vejret. Dette er nærmeste sted.

Andre Slot Canyons:

Antelope

Little Wild Horse

Leprechaun

Wire Pass

Willis Creek

 

Foto af Fabio Achilli og Ron Holder

Dry Fork.Fabio Achilli.jpg

© Fabio Achilli

Tag en afstikker til Dry Fork Narrows, hvor der er mere plads og højere sider.

Snake in slot canyonFabio Achilli.jpg

© Fabio Achilli

Der er ikke flere slanger i Peek-a-Boo, end alle andre steder.

Peek-a-Boo.Fabio Achilli.jpg

© Fabio Achilli

Kringlet og sjov. Typisk Peek-a-Boo.

Escalante. Fabio Achilli.jpg

© Fabio Achilli

Flotte farver i Peek-a-Boo Slot Canyon.

Peek-a-Boo.Ron Holder.jpg

© Ron Holder

Indgangen til Peek-a-Boo, er den sværeste del af turen.

Slot Canyon.Ron Holder.jpg

© Ron Holder

Turen er et loop, der tager 3-4 timer at gå.

Hole in the rock.Ron Holder.jpg

© Ron Holder

Der kan være køligt i skyggen, så medbring det rigtige tøj.

Skærmbillede 2019-05-26 kl. 07.29.31.jpg

Bemærk at Dry Fork, er samme vej ind og ud. Hold til højre i Peek-a-Boo loopet.

bottom of page