top of page

Helligdage i USA 2023 

Helligdage for hele USA.

Skærmbillede 2022-01-24 kl. 17.13.19.png

Sommertid

Sommertid, kaldet DST (Daylight saving time)

2. Søndag i marts overgår det meste af USA til sommertid, frem til første søndag i november. Som i Danmark er det lørdag nat kl 02.

Den anden søndag i marts skal uret stilles 1 time frem klokken 02 (til kl. 03:00)

 

2 områder er ikke omfattet af sommertid, idet Hawaii og staten Arizona IKKE har sommertid. 

 

Især Arizonas fravalg af sommertid, kan give turister grå hår i hovedet, fordi Navajo reservatet, der dækker store dele af staten, HAR sommertid. For at gøre forvirringen total, har Hopi reservatet, der ligger inde i Navajo reservatet heller IKKE sommertid. Tuba City og nordøst  lige Arizona HAR til gengæld sommertid. 

 

Man kan, med en vis ret, hævde, at man som turist er på ferie og dermed har den ene time ikke nogen særlig betydning. Der er dog situationer, hvor det er godt at have styr på tidsforskellen. Har man f.eks booket en guide i Hopi reservatet og ankommer fra Flagstaff, kan man nemt være en time forsinket og måske er guiden væk.  Skal man flyve fra Las Vegas og ankommer fra f.eks Kingman, Arizona, er man allerede en time bagud.

 

AM eller PM?

I USA bruger man kun tider fra 1-12. Kl 17 om eftermiddagen vil således hedde 5 PM og klokken 05 om morgenen hedde 5 AM. 

Hvordan husker man at kende forskellen på AM (After midnight) og PM (Past midday)? Jeg har selv en enkel huskeregel. Når jeg står op om morgenen, starter min dag. Alfabetet starter også med A. Dagen starter således med AM, men skifter allerede til middag.   

Naturoplevelser ved poolen i Key Vest, USA.

Jeg holder aldrig ferie alene. Her i Key West.

Se andre fakta links.

bottom of page