top of page

Canyonlands National Park. Lille Grand Canyon

Klik på kortet

Utah

Jeg kørte i 2019 Shafer Trail...Wow!

Canyonlands næsten månelignende landskab, bugter Coloradofloden sig, i et scenarie de fleste ikke begiver sig ned i.

Her er øde, som i øde.

Området består af Island in the Sky, Needles og The Maze. Island in the sky er den mest besøgte, med alle dets viewpoints, tæt ved Moab og mange ser denne del som værende Canyonlands. The Needles District ligger sydvest for Moab og er kendt for petroglypher og fantastiske stenformationer. The Maze er et ret ufremkommeligt område, vest for Moab. Jeg har ikke været i The Maze, så den omtales ikke her. 

Du kommer typisk til Canyonlands ad Hwy. 313, lige uden for Moab, Utah. Det tager ca. 40 minutter. Selve turen derud, er særdeles smuk og utrolig varieret. Det er som om man kører op på en slette, et højlandskab, hvorfra man kan se ned i de dybe canyons og floder. Man får virkelig en god fornemmelse af hvor højt den smukke stat Utah ligger. Over 60 % af staten ligger over 1600 meter og kan være en god forklaring på, at man ind i mellem får åndenød af, at vandre i området. 

Island in The Sky

De fleste ser området på kør-se-kør princippet. Her er højdepunkterne er bla. Upheaval Dome, White Rim, Dead Horse Point, Shafer Overlook og Grand View Point 

Husker du episoden hvor en vandrer faldt ned i en kløft og en stor sten kilede hans arm fast. Han endte med at skære armen af, efter at have tilbragt 127 timer nede i Blue John Canyon, som man kan skimte i horisonten bag Upheaval Dome. Episoden er filmatiseret og hedder 127 Hours. 

Er du til gys og spænding, så kør ned ad Shafer Road og tag på opdagelse i området under Island in The Sky. Turen kræver en firhjulstrækker med høj undervogn. Sammenlagt var turen nok den bedste jeg har haft i USA!  

Fra Moab kørte jeg via Long Canyon Trail til Dead Horse Point 

og videre til Island in The Sky. Derefter, med tungen lige i munden, ned ad Shafer Trail og kørte ud til  Mesa- og Musselman Arch. Herefter fortsatte jeg til Gooseneck Overlook og Thelma & Louise Point, hvor de to kvinder, i filmen, kører i døden. Se min video fra turen øverst. 

The Needles District

Syd for Moab ad Hwy. 211, kan du se den sydlige del af Canyonlands i Needles området, der er velegnet til vandreture. Kort efter du har drejet ind på Hwy. 211, finder du Newspaper Rock, hvor du kan se masser af petroglyffer.

 

Herefter tager det 45 minutter at køre til nationalparken, men turen dertil er en scenic drive. The Needles fortjener, at man kommer ud af bilen og vandrer. Især 2 trails er populære. Chestler Park 8,7 km er fremragende, (se min video) men har man god tid, bør man tage turen som et loop på 16,4 km. Druid Arch på 15,5 km er også et sikkert valg og den særprægede arch er turen værd.  

Se også statsparken Dead Horse Point

Kort forinden man kommer til Island in The Sky området, bør man absolut dreje fra og se Dead Horse Point. Denne er en statspark, så der kan man ikke bruge sit nationalpark kort, men må betale entre, ca. 20 dollars.

Dead Horse Point har sit navn efter en trist hændelse. Cowboys brugte den store mesa, som en naturlig base for en masse vilde heste og hestene kunne ikke slippe væk fra området, der var omkranset af en stejl afgrund. Efter at have indfanget de heste de ville bruge, lod de resten være. De glemte sansynligvis at åbne gaten, så hestene kunne slippe væk. De vilde Mustangs døde af tørst, mens de kunne se direkte ned i den store Coloradoflod. Dead Horse er ikke særlig stor, men udsigten fra Dead Horse Point er turen værd.

Se også:

Har man god tid, bør man også se Corona Arch, der ligger lidt uden for Moab. Her finder man en enorm arch, langt større end Delicate Arch, efter en spændende vandretur, på en halv time.

Den smukke kløft ved Morning Glory Bridge, hed oprindelig "Nigger Bill Canyon", indtil 1960 erne hvor man fandt navnet racistisk og ændrede det til "Negro Bill Canyon". Nu er det ændret igen. Læs min beretning om Grandstaff Canyon. Stedet ligger lige uden for Moab.

 

Jeg besøgte i 2018 Hole N' The Rock, der er ejet af danske familien Hansen. De købte stedte af Albert Christensen, fra Herning. Albert sprængte sig en bolig i den enorme klippe, der ligger syd for Moab. Den er ikke let at overse. 

 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Dead Horse Point i Canyonlands. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© drivingusa.dk

En trist hændelse lægger navn til Dead Horse Point

Chesler Park i The Needles området.

© drivingusa.dk

Chesler Park i The Needles området

The Needles i Canyonlands.

© drivingusa.dk

The Needles er oplagt at vandre i.

Kør den farlige rute Shafer - Potash i Canyonlands. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Thomas Galenbeck

Ruten Shafer - Potash ender i Moab. Kom frisk.

Mesa Arch.jpeg

© drivingusa.dk

Mesa Arch bør ses.

© Thomas Galenbeck

Newspaper Rock er er fyldt med petroglyffer.

Newspaper Rock er er fyldt med petroglyffer

© Flickr/Loraineltai

Chesler Park, i Canyonlands National Park.

Chesler Park, i Canyonlands National Park

© Flickr/Loraineltai

Island in the sky, The Needles og The Maze.

Canyonlands består af 3 områder.

bottom of page