top of page

Billeje i USA

USA Roadtrip i en Mustang

Sammenlignet med Europa, er det billigt at leje bil og du kan få den bil der passer til din pung og behov. 

 

Er I et par, så forkæl jer selv med en "topløs model".

En Convertible, f.eks Mustang, Chevrolet Camaro eller en Chrysler Sebring Cabriolet. 

 

Det kræver ikke megen fantasi, at forestille sig at køre "med åben himmel". Aftentur i Vegas, i bjergene i Rocky Mountains, ad Highway One, langs Stillehavet, ved siden af Bisonokserne i Yellowstone, eller på Mulholland Drive en sommer aften, med udsigt over LA by night. 

 

Til gengæld bør du nok lade taget blive nede på varme dage i Death Valley og Arizona. Lad bilens air conditioning gøre arbejdet, så du ikke blir stegt.

 

Billeje i USA er billigt. Florida billigst.

Benzinen er billig, men bilerne kører ikke så langt på literen. Benzinen hedder "Unleaded Gasoline" (blyfri) og er - i runde tal - halv pris, af prisen i Danmark!

Prisen kan afvige en del, fra stat til stat.

Lejer du en Cabriolet, skal du være obs på plads til kufferterne. I dag har mange ret store håndbagage kufferter med på ferie. Du kan med hiv og sving have 2 store kufferter bag i Mustang Cabrioleten og Chevrolet Camaro, men kun 1 stor og 1 lille i Chrysler Sebringen. Dvs at evt. håndbagage kufferter skal ligge på bagsædet. Dette kan give sikkerhedsmæssige problemer. Man kan se, at der ligger bagage i en bil der, med stoftag, er nem at bryde op, eller slet og ret stjæles mens du holder for rødt i en storby. Luk altid taget når du går fra bilen.

Se også:

Se min guide til at leje en Mustang

___________________________________

 

Biludlejning i USA er nemt. 

 

Udenfor ankomstterminalen er der skiltet med hvor de forskellige udlejningsselskabers shuttlebusser holder. Shuttlebussen kører i fast rutefart, med kort interval, hen til udlejningen i udkanten af lufthavnen. Det er gratis. 

 

Ved udlejningsselskabet får du bilens papirer og nøgler. Forvent at de gerne vil sælge dig mange former for forsikringer og dækning af selvrisiko. De er gode til at gøre een usikker. "Har du tænkt på...Hvad nu hvis..."

 

Det bedste råd er, at du hjemmefra ved hvad din egen forsikring dækker. Ofte dækker din rejseforsikring det, biludlejningsselskabet gerne vil sælge dig, men check det, så du er sikret. USA er ikke et land man har lyst til at være underforsikret i.

 

Alm. kørekort er almindelig accepteret, også af Highway Patrol, men møder du en emsig betjent der vil gøre livet surt for dig, kan det være en god ide at have et internationalt kørekort. Det er i øvrigt lovpligtigt, men håndhæves kun i få situationer. Det koster kun 25 kr på borgerservice. Husk også at medbringe dit rigtige kørekort. 

 

Check bilen for skader inden du kører. Er der en skade, så få det noteret på kontrakten, og tag evt et foto. 

 

Obs. på hvem der må føre bilen. Det koster normalt ekstra når der er flere der skal køre. I Californien er 2 førere inkluderet i billejen. Antal førere er en vigtigt parameter, for tilkøb af ekstra chauffører er ret dyrt. Spør selskabet om mand og kone må skiftes til at køre, uden beregning. Nogle har den ordning, men reklamerer ikke med den. Man skal være min. 21 for at leje en bil, og det er dyrere end hvis du er over 25 år. 

 

Check også om du skal levere bilen med fyldt tank. Selskabet siger ofte at de nok skal fylde den op, når du afleverer den, men de fortæller ikke, at det koster 10 $ pr. gallon i stedet for 3 $. Tank derfor din bil op 8-10 miles før lufthavnen og vis kvitteringen når du afleverer bilen.

___________________________________

 

Du kan f.eks leje bilen i San Francisco, og aflevere den f.eks i Las Vegas, uden at betale "drop-off-charge" dvs. envejs gebyr. Sådan er det ikke i alle stater. Lejer og afleverer du i samme stat, er der oftest intet gebyr. 

Vær obs. på, at gebyret for at aflevere et andet sted, ikke nødvendigvis fremgår at selve prisen. Det står et andet sted i regningen, når den fremsendes pr. mail. Gebyret skal først betales, når du afleverer bilen. Du skal desuden påregne moms på gebyret. Syntes du drop-off-chargen er for stor, kan du frit annullere lejemålet igen.

 

Nogle selskaber, f.eks Autoeurope oplyser nu hvad envejs gebyret er, inden du kører dankortet igennem.

 

Kører du uden GPS, så få et kort over området, så du bedre kan orientere dig.  

Du kan købe en gps i "Bestbuy", eller Walmart for stort set samme pris som du kan leje een. En GPS i 3 uger koster ca.180 $. Jeg fik min egen i Den blå avis til 600,-. Det kan anbefales. Du kan også bruge din mobiltelefon. Check f.eks App' en Navmii. Den virker uden du bruger mobildata. Du skal blot hente kort til de stater du vil til. For få penge er du kørende. 

Billig billeje i Californien og Florida

Jeg bruger selv siden: autoeurope.dk når jeg lejer bil. Autoeurope har ikke selv biler, men formidler kontakt til andre selskaber. Det er et dog et amerikansk selskab, trods webnavnet .dk.

 

Jeg tør ikke sige om de altid er de billigste, eller for den sags skyld de bedste, men det fungerer som det skal. Man kan frit afbestille frem til 48 timer før afhentning.

Jeg har været glad for at leje bil hos både Alamo, Hertz og Thrifty som jeg opfatter som mellemklasse firmaer. 

 

Jeg har ikke nævnt noget om mobilehomes, nogen steder. Jeg har aldrig prøvet det og ved intet om det. Økonomisk set er tommelfingerreglen, at man skal være 5 personer for at en mobilhome kan svare sig. 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så skriv det her:

Lej en Cabriolet i USA, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Lej f.eks en Mustang Cabriolet til roadtrip, eller denne Sebring.

Billeje i USA. Hvad du bør vide.

Lufthavnbus biludlejning USA. Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Lufthavns shuttlebus kører dig til udlejningen

Spar mange penge:

Bestil din bil 10 mdr. i forvejen.

Abonner på AutoEuropes nyhedsbrev og hvor øje med deres tilbud. Når du har fundet et bedre tilbud opsiger du den bestilte bil og lejer - den samme bil - til en ny pris, eller med flere chauffører og en tank benzin. Eneste minus er, at de ofte bruger ca. en uge på at tilbagebetale prisen for den gamle bil.

Tips:

Lej en bil med god plads til familien. Bilen er jeres "hjem" i mange dage. God plads til børnene giver ofte færre konflikter.

Gps`en siger "hold til venstre" på 7 spors motorvejen i LA. Bliv i stedet i midten, for pludselig får du beskeden:

Tag næste afkørsel om 1/4 mile. Tro mig. Du ønsker ikke krydse 7 spor på en 1/4 mile i LA.   

Det tager nemt 1 time at aflevere sin udlejningsbil (og kysse den farvel) så kom i god tid til lufthavnen. Inkod i forvejen adressen ind på gps`en. 

Læg venstre ben ind under sædet og brug kun højre fod, indtil du har vænnet dig til automatgear !

Skriv bilens nummerplade ned f.eks på din telefon så du kan videregive det, hvis bilen skulle blive stjålet.

Er du under 25 år, koster det kassen at leje bil i USA, især pga. forsikringsforhold. Er du f.eks 18 år  og gerne vil på roadtrip, får man normalt svært ved overhovedet at leje en bil. Rejsebureauet Killroy har imidlertid fået en aftale med Alamo biludlejning om at leje biler ud til unge under 25 år.  

Plads til kufferter i Mustang, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Lej gerne en bil der har god plads. I en Mustang Convertible kan man lige nøjagtig skrue 2 store kufferter ned (max 70x50x25cm). Chevrolet Camaro Convertible kan også have 2 store i bagagerummet. Chrysler Sibring kan dog ikke. Lejer man en convertible får man een af disse 3 biler, der ligger i samme prisklasse.

Du kan også købe din egen bil:

Brugte biler i San Francisco

eller

Lej en RV (Mobilhome)

Amish i hestevogn, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Amish people. Pas på dem når det er mørkt. De har ikke rigtigt lys på.  

International kørekort USA, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

International kørekort.

© Drivingusa.dk

Amerikansk lov siger, at du skal medbringe et internationalt kørekort. Biludlejningen beder ikke om at se det, men bliver du standset af en emsig Highway Patrol, der absolut vil se det, så har det kun kostet dig 25,- kr i Borgerservice, at stille ham tilfreds. Husk, at du også skal medbringe dit rigtige kørekort. 

Benzin i USA, benzinpriser, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© Drivingusa.dk

Stik Visakortet i, og tank. Er der en 5 cifret pin kode, skriver mange blot 90210 (Beverly Hills). Nogle steder må du ind og betale, da tanken ikke kan læse dit kreditkort. 

bottom of page