top of page

Highway 95 - USAs flotteste roadtrip

Utah

Roadtrip ved Hite i Utah

Sne på toppen er altid en smuk baggrund.

Hite Bridge over Coloradofloden - et must for kræsne roadtrippere.

Erfarne roadtrippere ved godt, at bestemte amerikanske stater har hver deres særlige farve, former, kulør, eller andre særlige kendetegn. Arizonas lidt dybe røde, eller Utahs lidt brunere med de sorte rende der løber ned over de høje canyons. 

 

Når vi er afsted på rejse, taler vi dagen igennem om, hvad der mon venter bag næste bakke eller dal. Forandringen er netop USAs naturmæssige særkende. Har du rejst i USA, ved du hvad jeg taler om.

 

Selv efter en enkelt rejse i det amerikanske landskab ved man godt, at det har meget at byde på. Scenarierne står i kø i een endeløs række. Den rejsende bliver nemt forvendt og måske en smule kræsen. Man fotograferer mere og mere selektivt. 

 

Jeg bliver tit spurgt hvilke stater jeg bedst kan lide og svarer altid og uden tøven Utah, Wyoming og Arizona. I den rækkefølge. Antallet af Scenic Byways er overrepræsenteret i disse stater. Her er de mest tilgængelige reservater, nationalparker og meget andet. 

 

I min rutemenu finder man ruter der er særlig interessante, f.eks. Burr Trail, Moki Dugway, Hwy. 12, Zion øst indgangen og flere andre. Hvilke rute er den flotteste jeg har kørt, er det uundgåelige tillægs spørgsmål. Jeg har kørt nogle stykker, men Utahs Hwy.95 slog benene væk under mig. 

 

Omkørsel førte til bedste roadtrip

Sjovt nok var det en aflysning, der førte mig til, efter min mening, USAs flotteste roadtripscenarie. Dag 7 på mit sidste roadtrip ville jeg køre hele Burr Trail. Den skulle inkludere en sejltur på Lake Powell, med den lille bilfærge, der på 30 minutter bringer en fra Halls Crossing til Bullfrog. Færgenlejet var desværre under ombygning, så jeg måtte over Coloradobroen i ved Hite i stedet.

 

Dagens rute var en lang tur, så vi startede tidligt fra Kayenta. Det er dog ikke værst at starte dagen med at passere de enorme klipper i Monument Valley, der lå på højre side, mens vi fik varmen af morgensolens første stråler. 

 

Kort efter drejer vi fra og kører over San Juan River og tager et fotostop ved Mexican Hat. Få minutter senere må vi naturligvis lige bruge 20 minutter ved Gooseneck statspark. 

 

Lige før vi rammer Moki Dugway, viser GPSen hvilket eventyr der venter. Vejen er på listen over USAs farligste, men på min er den på USAs sjoveste. Godt nok er den ikke asfalteret, eller har rækværk og ikke alle steder kan to biler passere hinanden. Hårnålesving mangler heller ikke og stigningen er på 12%, men så er det heller ikke værre. Alle personbiler kan køre den uden besvær, eller problemer. Gør et par stop og nyd udsigten.

 

En halvtimes tid senere kan man gøre et stop i Natural Bridges statspark. Har man tid bør man gå ned på opdagelse og se de naturskabte broer, helt tæt på. 

 

Natural Bridges har nogle helt unikke farver som man kun finder her, og mens vi kører af Hwy. 95 nord, følger landskabet med i lang tid.   

 

Allerede før vi nå broen ved Hite, kan vi se den på afstand. Vejen går nedad og svinger gennem en lille kløft på en måde, der øger ens forventninger om det man skal se. Hite svigter ikke. Selve broen arkitektur passer rigtig godt ind i landskabet og Colorado floden viser sig fra sin bedste side. Vi gør stop og går over den. Efter broen svinger vi op til et fint viewpoint, hvor der er nogle gode fotomuligheder. 

 

Herefter følger 30 minutters Scenic Drive i verdensklasse, hvor det eneste bilens passerer kunne sige sige var: “Neejiiieee". Alt spiller simpelthen sammen på ruten. Enorme klippevægge tæt på og på afstand, sne på bjergtoppe, vejens kurver, floden der følger med, svag trafik, farver og konturer der skifter bag hvert hjørne.    

Ved mødet med med Hwy. 276 drejer vi ned mod Bullfrog Marina, hvor jeg skal finde en smal grusvej der fører mig mod Burr Trail. Havde jeg haft god tid, ville jeg stoppe to minutter før vi drejer fra og checke Leprechaun Canyon ud. Her finder man en rigtig god og ret ukendt slot canyon. Her kan man gå nede i de sprækker naturen har skabt og det er en særlig oplevelse, også for børnene. Gå ikke glip af denne oplevelse.GPS koordinat:38°01'03.2"N 110°32'13.6"W

 

På vej mod Hanksville, finder man Little Egypt Geological Areal, 5.7 miles nord for sammenfletningen af Hwy. 95 og 276. Området har meget smukke stenformationer à la Blue Canyon.

Havde jeg fortsat nord på af Hwy.95, ville vi ende oppe i Hanksville. Deroppe finder man canyons der har en grå farve jeg ikke har set andre steder. Desværre kan jeg tilføje. Tæt på Hanksville finder man Capitol Reef nationalpark. Den bør man sætte på listen over steder man absolut må se.    

 

Dagens mål var at køre Burr Trail, som inkarnerede, eller eventyrlystne, roadtrippere bør prøve. Endemålet for dagen var nationalparken Capitol Reef, via Boulder. Vi rammer Boulder kl 16.30 og har således kørt  i 8 timer, uden at køre igennem en eneste by.  

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Hite området i Utah

Syd for Hite Bridge.

Roadtrip i Utah

Ruten. 

Ved Hite Bridge

Vinduesbillede fra Hite Bridge Point.

Hite Bridge, Utah

Hite bro over Coloradofloden. 

Leprechaum, Hwy. 95, Utah.jpeg

Leprechaun Slot Canyon. Hvor regnbuen ender står den lille Leprechaun.

Utah. Life Elevated

Jeg har kørt mange ruter, men denne slog benene væk under mig.

Little Egypt, Hwy. 95, Utah.jpeg

Little Egypt Geological Areal.

bottom of page