top of page

Colorado National Monument

Skærmbillede 2019-02-24 kl. 16.51.54.jpg

Colorado

John Otto skabte dette sted af kærlighed.

I mine beskrivelser af amerikanske nationalparker og monumenter, er jeg ofte stødt på enkeltindivider og personligheder, der har udrettet noget ganske særligt. Tænk f.eks på John Muir hvis indsat gjorde Yosemite til USAs anden nationalpark og efterfølgende skabte han landets største naturbevarings organisation Sierra Club, 

 

En lignende fortælling finder man i Colorado, hvor John Otto, fra Missouri kom til i 1906. Mødet med bjergene var kærlighed ved første blik. John Otto besluttede straks, at området burde fredes og gøres til nationalpark. 

 

Han gik igang med at bygge stier, så man bedre kunne opleve området. Sideløbende skabte han politisk interesse og indsamlede både penge og underskrifter, til støtte for projektet.   

 

Som symbol på hans patriotiske sindelag, navngav han flere seværdigheder i denne ånd f.eks Indenpence Monument og Liberty Cap. I 1911, på Flag Day, klatrede John Otto op på toppen af 137 meter høje Indenpence Monument og satte det amerikanske flag fast på toppen.

 

Efter års hårdt arbejde, underskrev præsident Taft den 24. maj 1911 loven der proklamerede Colorado National Monument. John Otto blev parkens leder og fik den fyrstelige løn af 1$ om måneden. Efterfølgende giftede han sig, på Wedding Canyon, med Boston kunsteren Beatrice Farnham. Ægteskabet varede dog kun et par uger, da Beatrice ikke så det romantiske i, at bo i usle hytter i det øde område. John Otto var en nøjsom mand.

 

I 16 år var han forvalter af monumentet, hvorefter han rejste til det nordligste Californien.

Her døde han 81 år gammel med kun 44 $ i lommen, hvilket end ikke rakte til en gravsten. Tilhængere af hans værk samlede penge ind til at rejse et mindesmærke.

 

Rim-Rock-Drive

Mange oplever parken via Rim-Rock-Drive, en snoet og spektakulær rute, der bør køres fra vest mod øst, så man kører på kløftsiden. Visitorcenteret ligger på østsiden. Langs den 30 miles lange rute er der 16 viewpoints og 7 trailheads.

 

Ruten indbefatter Half Tunnel, der desværre kostede 11 arbejdere livet, under konstruktionen.

 

En af de korteste og mest populære stier, er Devil's Kitchen. Trailhead ligger nær den østlige indgang til parken på Rim Rock Drive. Denne sti er omkring 1 mile lang, og slutter i en sandsten grotte. Devil's Kitchen Trail er velegnet til familier med mindre børn, da vandreturen er kort, og selve "køkkenet" giver mulighed for børneforskning.

Nyd f.eks den fristående monolit ved Indenpence Monument

og udsigten fra Grand View, Artist Point, Coke Ovens, Monument Canyon View og Fruita Canyon

 

Området kan godt minde lidt om Canyon de Chelly og Canyonlands

 

I nærheden finder man:

Fantasy Canyon

Arches Nationalpark

Granstaff Canyon

Black Mountains of The Gunnison Nationalpark

Rocky Mountains

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Indenpence Monument.jpeg

Indenpence Monument, hvor John Otto kravlede op.

Rim Drive, Colorado.jpeg

Kør Rim Rock Drive fra øst mod vest (fra Grand Junction mod Fruita).

Colorado National Monument..jpg

For John Otto var dette syn kærlighed ved første blik.

Kissing Sisters.jpeg

Området har 16 Viewpoints og 7 Trailheads.

Colorado NM'.jpg

Ruten er 30 miles.

Colorado NM. ved Grand Junction.jpeg

Colorado National Monument.

John Otto. Colorado National Monument.jpg

John Otto.

bottom of page