top of page

Supermarked i USA

På indkøb i et supermarked i USA

Mange forbinder ofte, med rette, amerikansk mad med usundt fastfood. Fastfood er for mange familier det eneste de spiser. Det er billigt og hurtigt. Udvalget af fastfood restauranter er gigantisk.

 

Går du derimod i supermarkedet, vil du måske blive positivt overrasket over kvaliteten. Selvom standarten på supermarkeder f.eks fra Walmart til Jewel er forskellig, vil mange danske forbrugere nok finde kvaliteten rimelig høj og udvalget enormt.

Und dig selv den fornøjelse at opleve amerikanske supermarkeder. Du møder dem overalt og især i yderkanten af byerne. Walmart, Kmart, Kroger, Jewel, Publix og mange flere. Walmart er den helt store spiller på markedet og ligger som nr. 1 som mest sælgende butikskæde overhovedet i USA.

 

Som dansker er det sjovt at besøge supermarkeder. Der får man en ide om priser og hvad amerikanerne spiser. Fordommene er ofte mange, sat i relief til de mange velnærede/overvægtige amerikanere man møder. Tag ikke fejl. Amerikanerne har meget andet end burger og cola at byde på.

 

Når vi er på roadtrip, køber vi af og til aftensmaden i supermarkedet f.eks grilkylling, salat og brød og tager det med hjem på hotelværelset. Dels er det godt for vort budget, dels gider man ikke altid at gå ud at spise tre uger i træk. Man kan få mange friske og lækre delikatesse specialiteter de fleste steder. 

 

Man må påregne, at nogle varer kun  kan fåes i store mængder. Vand sælges ikke i 6 pack, men i 12-24-36 stk. 

 

Vin afdelingen “Liquor Store”, ligger ofte i tilknytning til supermarkedet, men med sin egen indgang. Man skal være 21 år for at kunne købe øl og spiritus.

 

Mange supermarkeder har et håndkøbsapotek, der er ret velassorteret i forhold til danske. 

 

Var i supermarkedet “Standart Market” i Chicago og havde kameraet med. Man siger at man spiser med øjnene, så jeg vil lade billederne tale for sig selv. 

 

Tip:

Sørg for at have frugt og snaks med på turen. Morgenmaden er ofte “ikke mættende” på de billige hoteller f.eks Super 8. 

 

Når man kører fra nationalpark til nationalpark, er der ofte et stykke vej til næste spisested. Så hav altid noget spiseligt i bilen.

 

I store områder af Arizona og Utah, kan man ikke købe øl eller vin. Hverken i supermarkeder eller på restaurant. Så provianter inden du kører ind i de områder f.eks Monument Valley.   

​   

Masser af varer i supermarked i USA

© drivingusa.dk

Der reklameres for økologiske grøntsager.

Fisk i lange baner. Fra supermarked i USA

© drivingusa.dk

Fisk i lange baner.

Overflod af mad i amerikanske supermarkeder

© drivingusa.dk

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Supermarked i USA

© drivingusa.dk

Bemærk, at grøntsagerne ikke er emballerede. Ingen plastik. 

Supermarked i USA

© drivingusa.dk

En vandforstøver sprøjter konstant vand ned over salaterne

Fantastisk mad i USA

© drivingusa.dk

Delikatesseafdelingen. 

Besøg et supermarked i USA

© drivingusa.dk

Hjemmelavet.

Fedtmarmoreret kød i USA

© drivingusa.dk

Kød, med fedtmarmorering.

Besøg et supermarked i USA

© drivingusa.dk

© drivingusa.dk

bottom of page