top of page

Fender Guitars Factory Tour

Californien

Besøg på Fender Guitars, i Los Angeles.

For de fleste guitarister, er Fender guitarer noget særligt. Ikonisk. En klassiker.

Leo Fender er ophavsmanden til Stratocaster, Telecaster, Precision Bass samt forstærkeren Music Man. Det havde længe stået på min ønskeseddel, at besøge fabrikken i Corona, lidt uden for Los Angeles. 

 

Man ankommer til et besøgscenter, hvor alle de forskellige modeller står udstillet i et stort showroom. Hver model har ofte en bestemt kunstner tilknyttet. F.eks har Bruce Springsteen en ufarvet Telecaster. Clapton har sin egen Signatur Stratocaster, dvs. en guitar han selv har konstrueret/sammensat af forskellige træsorter, mikrofontyper m.m. John Mayer har en sunburstfarvet Stratocaster. 

 

I showrummet er der også et mindre museum over tidligere modeller, design-din-nye-spade rum, en salgsafdeling af merchandise, samt en biograf.

 

2 gange dagligt kl 10 og 11.30 er der rundvisning på selve fabrikken. Den tager en time. Man går rundt midt i selve produktionen og ser arbejdet på tæt hold. Det håndværksmæssige arbejde er imponerende. Der slibes og justeres konstant. Det støver og larmer. 

Se video.

Træ forarbejdningen er naturligvis centralt. Der kasseres en del træ fortæller guiden, fordi det ikke er godt nok. Han fortæller endvidere at der er stor kvalitativ forskel på, om et stykke træ stammer fra det nederste, mellemste eller øverste stykke på selve træstammen. Det hænger sammen med den indre fugtighed træet har når det suger vand til sig fra rødderne. 

 

Kun ganske få ting i produktionen bliver udført af maskiner og robotter f.eks udfræsning af huller til pickups mikrofoner. Resten laves i hånden. Selv den billigste spade bliver der kælet for og alle testes inden de godkendes.

 

I hjertet af fabrikken er Fenders flagskib, Custom Shop, placeret. Her håndbygges der guitarer af særlig høj kvalitet. Prisen starter omkring de 20.000 kr. 

 

Selv om man ikke spiller guitar, er denne Factory Tour alligevel virkelig interessant, da det også er en amerikansk arbejdsplads, man ser indefra. 

 

PÅ grund af sygdom solgte Leo Fender i 1964 sit livsværk for 13 millioner dollars.

Tip:

Skal du med på rundturen, så kom i god tid, da pladserne er begrænsede. Har du sandaler, eller højhælede sko på, kan du ikke deltage i rundvisningen.

Entre 10 $

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Fender Factory Tour, Corona, LA , drivingusa,dk, roadtrip

© drivingusa.dk

Fender Factory Tour, Corona, LA

© drivingusa.dk

Fender Factory Tour, Corona, LA, drivingusa,dk, roadtrip

© drivingusa.dk

Fender Factory Tour, Corona, LA

© drivingusa.dk

I dokumentaren "US documentary", der handler om Lucas Grahams mulighed for at skrive kontrakt med et stort amerikansk selskab, er bandet netop ankommet til New York City. 

Bassisten "Magnum" kigger op på skyskraperne og siger: "Det er underligt. Jeg har aldrig før været i USA, men det er alligevel som om jeg altid har været her".  

bottom of page