top of page

Toadstool Rimrock

Utah

Klik på kortet.

For ikke så længe siden, var Toadstool Rimrock i Paria området næsten ukendt. Pludselig dukkede der billeder op, taget af vandrere og den gamle mund-til-mund metode, blev hurtigt mangedoblet af det elektroniske bredbånd og nyheden om området ramte mit dueslag (Gmail) med en kort opfordring der proklamerede:

Check " Utah US Hwy. 89, milemarker 19-20 "  

 

Faktisk kørte jeg selv intetanende forbi for få år siden. Jeg husker tydeligt at vi talte om hvor øde området var og at det savnede et par gode naturoplevelser. Jeg tog fejl. 

 

Toadstool har en kombination jeg holder af. Området er utrolig smukt, let tilgængeligt og ligger på en populær roadtrip rute.

 

Kun en relativ kort og nem gåtur på ca. 20 minutter og du står midt i herligheden. Der er nu skiltet ved hovedvejen. Hold øje med parkerede biler tæt ved Cottonwood Canyon Road på højre side, når du kører i retning mod Kanab.

Vi befinder os i Utah, mellem Kanab og Page, hvilket også er ruten mellem Zion/Bryce og Grand Canyon/Monument Valley. 

 

Området består af de såkaldte Hoodoos**, der er skabt af eroderet sand og vand på klippeformationerne over millioner af år. Mange af disse har træk, der får en til at tænke på paddehatte. Farverne gul, lilla og rød er de mest fremtrædende, men i Rimrocks er lagene for det meste hvide og rødbrune. 

Se de tre områder First Red Toadstool, White Toadstool og White Toadstool Valley. På sidstnævnte finder du de flotteste hvide Hoodoos i kombination med vilde blomster og smukke plateauer. 

De mange farver gør hele området utrolig fotografisk, ikke mindst før solnedgang. 

 

Gå ikke glip af:

Ikke langt herfra, ca. 20 minutters kørsel, ligger et andet spændende område: Wahweap, der også kaldes “Valley of the white Goast” med sine hvide og brune Hoodoos. 

Kun 10 miles fra Page finder man et lignende område, kaldet Stud Horse Point. Her er en lille p-plads, skilte og kun få turister, om nogen. GPS: 37°06'02.6"N 111°52'25.0"W

 

Tip:

Kører man lidt længere vest på mod Kanab, bør man unde sig selv at gå på heik i USA’s største canyon slot (spalter) Buckskin Gulch. Kør til venstre af støvede House Rock Valley Road i 20 min, til du kommer til Wire Pass Trailhead, der ligger kun 2 miles fra indgangen til Coyote Buttes, også kendt for området hvor bla. The Wave ligger.  

 

**Hoodoos dannes ved differentiel forvitring. Normalt sker dette, når en hård dæksten lægger sig på et blødere lag af rock. Den blødere sten er gradvist slidt væk omkring slutstenen, mens klippen under slutstenen er beskyttet. Dette efterlader de karakteristiske champignon-formede søjler, hver med sin egen personlighed. Dramatiske eksempler på denne proces kan findes over hele det sydlige Utah.

Tidsforbrug: 2-4 timer

Hoodoos i Toadstool mellem Kanab og Page, Utah. Roadtrip i usa. drivingusa.dk
Hoodoos i Toadstool mellem Kanab og Page, Utah. Roadtrip i usa. drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Hoodoos i Toadstool mellem Kanab og Page, Utah

Toadstool Paria. Roadtrip rute med drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Ukendt naturpark Toadstool på roadtrip rute.

Toadstool Hoodoos, Paria. Roadtrip ruter drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

20 min. gang til Toadstool i Paria området.
Mellem Page og Kanab ligger Toadstool. roadtrip ruter

© Drivingusa.dk

Sæt et par timer af til denne perle. 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Toadstool, en del af Staircase-Escalante National Monument. 

© Drivingusa.dk

Vejen op til Toadstool, der er en del af Staircase-Escalante Nat. Monument. 
Toadstool Rimrocks ved Page. www.drivingusa.dk

© Drivingusa.dk

Gå gennem washen, hele vejen op til Toadstool.
bottom of page