top of page

Natural Bridges

National Monument

Klik på kortet

Utah

Det er altid spændende at udforske nye, knap så kendte, nationalparker, statsparker og nationale monumenter.Natural Bridges National Monument er en, der stod på min liste længe.

Naturskabte broer  

Parkens naturskabte broer har skiftet navn flere gange. Idag hedder de Sipapu, Kachina og Owachomo. Navnene kommer fra Hopi indianerne og hver bro har sin egen betydning f.eks Sipapu der betyder "stedet for fremkomsten" dvs. det sted hvor deres forfædre kom ind i denne verden.

 

Kachina blev navngivet efter de stenmønstre broen har og som ligner symboler der anvendes på indianske Kachina dukker. Owachomo betyder klippehøjen.  

                       

Natural Bridges er spændende at udforske og kræver ikke mange anstrengelser at nå. Parken fungerer vejmæssigt som et loop, der tager ca. 45 min. at køre.

Langs ruten, kan man fra overlooks få et godt indtryk af de naturskabte broer, der for 270 millioner år siden blev skabt af vand, sand og grus. 

Gå på opdagelse

På dagen hvor jeg begiver mig ned mod bunden af Sipapu, er vandmasserne ikke den mest nærliggende tanke, for temperaturen er på 38 grader. Stierne er velafmærkede og stigen der bringer mig 3 meter ned er afsikret og der er desuden indbygget en lang trappe af jern så man nemt kan komme nedad klippeplateauet. Jeg går langs klippevæggen der er formet så den danner halvtag og dermed skygge. En halv time senere er der "pay off", da jeg står på kanten og nyder synet af Sipapu Bridge.

I 1883 opdagede en guldgraver denne perle og senere erklærede præsident Rosevelt området for en del af det nationale park system.

Lad ruten gå forbi Natural Bridges

Mange overser parken, da den ikke ligger på en kendt roadtriprute, men kører man en lille omvej mellem Monument Valley og Arches, eller fra Monument Valley til Capitol Reef, så kommer man lige forbi.

Efter Mexican Hat, bør man unde sig selv at se Goosenecks Statspark, der ligger kun 10 min. fra Mexican Hat. Se Gooseneck slynge sig rundt om San Juan River. Hvilket syn! 

 

Kør videre ad Hwy 261 til du kommer til Valley of the Gods (på højre side lige før opstigningen). Denne er iøvrigt også et besøg værd. Lad dig ikke forskrække af at hele ruten er grusvej. 

 

Kør videre op af Hwy 261, ad "Moki Dugway". Hold på hat og briller, for ruten er på listen over USA's farligste veje. Det går kun opad. En grusvej uden rækværk og ikke alle steder er der plads til 2 biler. Man møder ikke nødvendigvis andre biler, så problemet er ikke så stort. Vi mødte een! Når man når toppen er der asfalt og ingen nedkørsel. Vejen fortsætter mod Natural Bridges. Moki Dugway kan anbefales for alle personbiler, men ikke mobilehomes. Vejen er sjov og smuk og kun en smule farlig.

Tip:

Fortsætter man mod nord, af Hwy. 95, vil man passere Hite Bridge over Coloradofloden. Ruten er særdeles smuk

Kører man mod vest, ender man ved Hall Crossing. Derfra kan man sejle med den lille bilfærge over Lake Powell. Er man til eventyr, bør man derefter køre Burr Trail.

Bluff Fort museet, kan man lære om de danske mormoner der etablerede en koloni i Bluff 

Har du en kommentar, eller et spørgsmål, så brug Facebookgruppen USA Forum.

Sipapu Bridge. Natural Bridges, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© drivingusa.dk

 Sipapu Bridge.

Natural Bridges National Monument, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© drivingusa.dk

Kachina Bridge

USA guiden Michael Bo Christensen. Natural Bridges, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© drivingusa.dk

Man bør se broerne nedefra og der er sat stiger og trapper op, så man kan gå der. 

Natural Bridges. Naturskabte broer, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

© drivingusa.dk

Owachomo Bridge

Natural Bridges, Utah, Roadtrip ruter og nationalparker i USA

Det kræver ikke så meget, at færdes nede i området.

P1010555
P1030412
P1030403
P1030401
Natural Bridges, Utah
P1010562
P1010556

© drivingusa.dk

© drivingusa.dk

bottom of page